RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Lexicon
ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

• Mapping
Mapping is het programmeren van de motor om zodoende een optimale lucht/benzine mengeling en ontstekingstijd te bepalen, afhankelijk van de motorsnelheid.

• Marbles
Wanneer een rijder praat over 'marbles' heeft hij het over stukjes rubber die op de baan liggen ten gevolge van de slijtage van de banden. Het rijden over deze marbles kan het weggedrag van de bolide negatief beïnvloeden.

• Marshal
Deze persoon bevindt zich naast de baan. Marshals zwaaien met de vlaggen en zijn altijd aanwezig op plaatsen waar een mogelijk ongeluk zich kan voordoen. Ze stellen ook de kapotte wagens in veiligheid.

• Medical Car
Dit is de wagen waar de verantwoordelijke racedokter zich mee verplaatst. Net zoals de Safety Car staat deze altijd paraat aan het eind van de pitlane tijdens elke oefensessie en race.

• Medical Centre
Elk test- en racecircuit moet voorzien zijn van een gebouw waar de belangrijkste medische ingrepen kunnen gebeuren. Ook moet er altijd een reddingshelikopter klaar staan. Als dit niet gegarandeerd kan worden (bijvoorbeeld bij dichte mist), zal de race of enig andere sessie niet doorgaan.

• Mid wing
Een mid wing is een vleugel die op het midden van de auto is aangebracht. Ze bestaat uit twee helften die aan de weerszijden van de air box zijn gemonteerd, en zorgt voor het creëren van downforce.

• Monocoque
Dit is als het ware de levensverzekering van de rijders. Deze ruimte is gemaakt uit koolstofvezel wat een omringende bescherming vormt voor de rijder. Het is omgeven met verscheidene plooibare structuren die energie absorberen tijdens een ongeluk.

• Motor
De FIA’s verplichte motorspecificaties zijn de volgende: enkel 4-takt motoren zijn toegelaten met een cilinderinhoud van niet meer dan 2400cc. De motorsnelheid mag niet hoger zijn dan 18.000 toeren per minuut. Elke motor moet acht cilinders hebben in een V-configuratie van 90°. Een F1-motor heeft een vermogen van ongeveer 750 pk en het totale gewicht van de motor ligt op circa 100 kg. Turbo’s, wankelmotoren en superchargers zijn verboden.

 Zoeken: In:
Kubica krijgt laatste kans voor Williams zitje in Abu Dhabi  
Robert Kubica krijgt van Williams F1 Team een laatste repetitie om zichzelf te bewijzen dat hij nog steeds...
Lees meer
Toro Rosso bevestigt Gasly en Hartley voor 2018  
Toro Rosso heeft aangekondigd dat Brendon Hartley en Pierre Gasly hun twee vaste racerijders zijn in 2018. Het...
Lees meer
Vettel laat Ferrari juichen, Hamilton net naast het podium!  
Sebastian Vettel heeft Ferrari een eerste succes bezorgd sinds de Grote Prijs van Hongarije eind juli. Het podium...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact