RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Interview met Robert Kubica
Vier dagen na zijn eerste overwinning in de Formule 1 kijkt Robert Kubica terug naar de dag waarop het allemaal gebeurde, wat hij gedaan heeft na afloop van zijn zege en of hij ook daadwerkelijk een kans maakt om een gooi te doen naar het wereldkampioenschap.

V: Vier dagen na de race, hoe voelt het om je eerste Grand Prix-overwinning op zak te hebben?

Robert Kubica: "Het is een fantastisch gevoel, niet enkel voor mij maar voor het hele team, voor iedereen die eraan bijgedragen heeft. Natuurlijk hadden we zondag een beetje geluk, maar we hebben het verdiend. Uiteindelijk konden we zelfs een dubbelzege vieren, waarin ook Nick een grote rol speelde. Het was een fantastisch resultaat, en het geeft het team een grote motivatieboost."

V: Op welk moment tijdens de race dacht je dat je de overwinning kon nemen?

RK: "Toen Lewis en Kimi uitgeschakeld werden uit de race na de eerste pitstop was ik de eerste tweestopper. Maar de safety car-fase leek in het voordeel te spelen van de rijders met een éénstopper. Ik zat veel te lang vast achter tragere wagens, tot de laatste van hen de pits binnenkwam. Dan kon ik eindelijk aanvallen en mijn leiding uitbouwen."

"De eerste opluchting kwam er toen de tweede pitstop vlot verliep. De pitcrew leverde opnieuw perfect werk af. Het was toen ik erachter kwam dat ik nog steeds voor Nick reed, dat ik opeens aan de overwinning begon te denken. Ik vertraagde mijn tempo en concentreerde me er vooral op om geen fouten te maken tijdens de laatste 15 ronden. Het waren de langste maar ook de meest relaxerende ronden van mijn Formule 1-carrière tot dusver, omdat ik geen druk meer opgelegd kreeg en de wagen gewoon naar de finish hoefde te brengen."

V: Wat heb je gedaan in de dagen na je overwinning?

RK: "Er is niet zoveel tijd geweest. Ik probeerde gewoon mijn batterijen wat op te laden. Ik heb wat getraind en de rest van de tijd gewoon wat ontspand. Op woensdag reisde ik naar Barcelona, waar ik donderdag en vrijdag zal testen met oog op de volgende race in Magny-Cours."

V: Volgend weekend zal je de F1-wagen besturen bij het BMW Sauber F1 Team Pit Lane Park in Warschau. Kijk je ernaar uit om de Poolse fans te ontmoeten?

RK: "Ik hoop dat het weer wat meevalt, en als dat zo is wordt het een leuk evenement. We waren daar een jaar geleden ook, en er kwamen ongelooflijk veel mensen kijken alhoewel het tijdens de vakantie werd gehouden. Deze keer is het mogelijk dat er nog meer mensen zullen opdagen. Voor mij wordt het een veeleisend weekend. Ik heb eerst de twee testdagen alvorens vrijdagnacht over te vliegen naar Warschau, en dan begint het al meteen op zaterdagmorgen. Maar als de fans ervan genieten, dan zijn deze inspanningen het waard."

V: Je staat nu aan de leiding van het rijderskampioenschap. Denk je dat je een realistische kans maakt om de titel te winnen?

RK: "Ik had niet verwacht om het kampioenschap te leiden na zeven races, omdat onze wagen niet de absoluut snelste is op de grid. Maar we hebben totale betrouwbaarheid aan onze kant. Vorig jaar hadden we op dat vlak nog wat problemen, maar sindsdien hebben we enorme verbeteringen doorgevoerd. Daarenboven levert ook de pitcrew geweldig werk, net als alle anderen in het team."

"Ik heb dit seizoen op regelmatige basis punten gescoord, maar natuurlijk weet ik niet of dat zich zal verderzetten. Ik zal me keer op keer concentreren op de afzonderlijke Grand Prix en proberen het maximale te halen uit elke situatie. Natuurlijk is de consistentie een belangrijke factor, en ik hoop dat we ook in staat zijn om verdere updates door te voeren aan de wagen. Dan kunnen we goede dingen bereiken. Wat er ook gebeurt, we moeten al het mogelijke doen om het beste van de situatie te maken. Immers, wie weet of ik deze kans ooit nog zal krijgen. Eén ding staat vast - ik zal alles geven."
Jorg Soens

 Zoeken: In:
Williams kiest Sirotkin als tweede rijder, Kubica reserve  
Williams F1 Team heeft na weken van speculatie Sergey Sirotkin aangeduid als tweede rijder voor het seizoen 2018....
Lees meer
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact