RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Brazilië
 Ferrari laat jonge wolven testen in Fiorano
Ferrari draagt zorg voor haar piloten, en zeker haar jonge beloftes. Alvast drie rijders die deel uitmaken van de Ferrari Driver Academy mochten deze week achter het stuur kruipen van een Ferrari F1-bolide op het privécircuit van de Italiaanse renstal te Fiorano – net naast de fabriek van het illustere merk in Maranello. Samen legden ze een aantal tests af en analyseerden ze hun resultaten met de steun van de ingenieurs van de Scuderia.

De bolide waarin plaatsgenomen werd was de F2008 die ingezet werd tijdens het F1-seizoen van twee jaar geleden. Zoals gepland kropen Jules Bianchi, Mirko Bortolotti en Daniel Zampieri maandag achter het stuur van de F1-wagen. Dinsdag werd voorbehouden voor fysieke en psychologische proeven alsook lessen in het Engels.De eerste die post mocht vatten in de cockpit van de F2008 was Jules Bianchi. De Franse piloot, op dit moment actief in de GP2 Series, bereidt zich voor op de volgende race die in het weekend van 27 juni plaatsvindt op het stratencircuit van Valencia, op hetzelfde moment als de negende manche van het F1-kampioenschap.

“Bij Ferrari geloven ze hard in mij,” vertelde Bianchi na afloop van de test. “Natuurlijk wil ik winnen, zeker omdat opportuniteiten als deze niet veel voorvallen.”Net zoals Bianchi bereidt ook Miro Bortolotti zich voor op een race in Valencia, waar ook de derde ronde van de GP3 Series plaatsvindt. Ook hij is heel gemotiveerd: “Ik zal het volgende evenement met maximale inspanningen proberen aan te vatten en natuurlijk bestaat het doel erin om te winnen.”

Daniel Zampieri is de eerste die een race op het programma heeft staan, en zal dit weekend deelnemen aan de derde race van de World Series, en dat op het circuit van Magny-Cours. “Ik wil Brno achter me plaatsen met het doel om terug te slaan,” zei Zampiere, die zijn teleurstellend resultaat van de vorige race in Tsjechië wil vergeten.
Jorg Soens

 Zoeken: In:
Toro Rosso bevestigt Gasly en Hartley voor 2018  
Toro Rosso heeft aangekondigd dat Brendon Hartley en Pierre Gasly hun twee vaste racerijders zijn in 2018. Het...
Lees meer
Vettel laat Ferrari juichen, Hamilton net naast het podium!  
Sebastian Vettel heeft Ferrari een eerste succes bezorgd sinds de Grote Prijs van Hongarije eind juli. Het podium...
Lees meer
Bottas snelt naar poleposition, Hamilton crasht zwaar  
Valtteri Bottas heeft de poleposition voor de GP van Brazilië bemachtigd. In een spannend slot wist hij de...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact