RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Japan
 Duurt Formule 1-seizoen tot december?
Het huidige Formule 1-seizoen zou misschien wel eens de langste ooit kunnen worden. Alhoewel er nog veel politieke instabiliteit is in Bahrein, zou de FIA erover nadenken om de Bahreinse Grand Prix in december te laten plaatsvinden.

Italiaracing meldde dat het Bahreinse raceweekend een week na de Grand Prix van Abu Dhabi zou plaatsvinden. Dit zou er eveneens voor zorgen dat er qua logistiek geen problemen zullen ontstaan, wetende dat beide circuits slechts honderden kilometers van elkaar verwijderd liggen.

"We gaan alles eens goed bestuderen. Het is goed mogelijk dat we toch nog de kalender kunnen aanpassen." zei Bernie Ecclestone nog vorige maand. "We zijn op dit moment vooral aan het kijken naar het einde van het kampioenschap. Ik denk dat we voldoende keuzemogelijkheden hebben."

De organisatoren van de Bahreinse Grand Prix kunnen in elk geval rekenen op de steun van Mohammed ben Sulayem, president van de motorfederatie te Abu Dhabi.

"We doen ons best om ze een plek op de kalender te geven. Bahrein en Abu Dhabi hadden afgesproken om de races niet na elkaar te laten plaatsvinden, omdat dit een groot evenement dient te worden. Maar ik denk dat we nu met een uitzondering te maken hebben."
[01 april 2011 - 10:54] Tom Michiels
VORIG: Lauda: "Verstelbare achtervleugel stomste idee ooit"      VOLGEND: "Di Grassi neemt testzitje bij Pirelli over van de la Rosa"
 Zoeken: In:
Hamilton feest in Japan terwijl Vettel moet opgeven  
Lewis Hamilton heeft voor de derde keer de Grand Prix van Japan geworden. De Brit leidde van start...
Lees meer
Hamilton ongenaakbaar in Suzuka  
Lewis Hamilton heeft voor het eerst de pole positie behaald op Suzuka. Zo heeft de Brit op alle...
Lees meer
Bottas snelste in VT3, ondanks crash en tragere banden  
Mercedes heeft haar ware gelaat getoond in de derde vrije training in Japan. Valtteri Bottas en Lewis Hamilton...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact