RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Duurt Formule 1-seizoen tot december?
Het huidige Formule 1-seizoen zou misschien wel eens de langste ooit kunnen worden. Alhoewel er nog veel politieke instabiliteit is in Bahrein, zou de FIA erover nadenken om de Bahreinse Grand Prix in december te laten plaatsvinden.

Italiaracing meldde dat het Bahreinse raceweekend een week na de Grand Prix van Abu Dhabi zou plaatsvinden. Dit zou er eveneens voor zorgen dat er qua logistiek geen problemen zullen ontstaan, wetende dat beide circuits slechts honderden kilometers van elkaar verwijderd liggen.

"We gaan alles eens goed bestuderen. Het is goed mogelijk dat we toch nog de kalender kunnen aanpassen." zei Bernie Ecclestone nog vorige maand. "We zijn op dit moment vooral aan het kijken naar het einde van het kampioenschap. Ik denk dat we voldoende keuzemogelijkheden hebben."

De organisatoren van de Bahreinse Grand Prix kunnen in elk geval rekenen op de steun van Mohammed ben Sulayem, president van de motorfederatie te Abu Dhabi.

"We doen ons best om ze een plek op de kalender te geven. Bahrein en Abu Dhabi hadden afgesproken om de races niet na elkaar te laten plaatsvinden, omdat dit een groot evenement dient te worden. Maar ik denk dat we nu met een uitzondering te maken hebben."
[01 april 2011 - 10:54] Tom Michiels
VORIG: Lauda: "Verstelbare achtervleugel stomste idee ooit"      VOLGEND: "Di Grassi neemt testzitje bij Pirelli over van de la Rosa"
 Zoeken: In:
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Raikkonen snelste na eerste testdag, Kubica negende  
Kimi Raikkonen heeft de snelste ronde neergezet tijdens de eerste testdag in Abu Dhabi. Toch was het Robert...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact