RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Japan
 McLaren: "In Sepang komt ware vorm naar boven"
Lewis Hamilton denkt dat er pas tijdens het Maleisisch raceweekend duidelijkheid zal ontstaan over hoe de werkelijke rangschikking tussen de teams zal zijn. De McLaren-piloot eindigde in Melbourne nog als tweede de eerste Grand Prix, twintig seconden na een dominante Sebastian Vettel.

Alhoewel er in AustraliŽ geen maat stond op Vettel en Red Bull, vrezen rechtstreekse concurrenten dat het Oostenrijkse team niet helemaal haar snelheid getoond heeft. Iets wat volgens Hamilton in MaleisiŽ wel het geval zal zijn.

"Na onze goede prestaties in Melbourne, denk ik dat we ook in MaleisiŽ goed voor de dag kunnen komen. Albert Park is een fantastisch circuit, maar het zijn op circuits zoals in Sepang dat je de werkelijke verschillen tussen de wagens beter kan zien."

"Ik kijk er naar uit om het KERS-systeem en de DRS (Drag Reduction System) terug te gebruiken. Het voelt sowieso geweldig aan om over dit circuit te rijden wanneer je over een goede wagen beschikt. Ik denk dat beide systemen op onze wagens alles veel sensationeler zal maken, en dan vooral tijdens de kwalificatie."

"Het team heeft sinds Melbourne de vloer van de wagen goed bestudeerd. Het lijkt alsof de verbinding aan het chassis wat beschadigd was door te hard over een kerbstone te rijden, daarom zag mijn wagen er na de race ook niet meer al te fris uit."


Teambaas Martin Whitmarsh vreest vooral dat Red Bull nog niet optimaal gebruik gemaakt heeft van de snelheid van de RB7. Toch blijft hij positief door te stellen dat McLaren een goed raceweekend zal kennen.

"Net zoals elk ander seizoen, werken we hard om de laatste nieuwe ontwikkelingen voor de Grands Prix mee te brengen. Ik denk niet dat we in Melbourne de werkelijke snelheid van onze rivalen gezien hebben, maar dat maakt ons nog gemotiveerder om sneller en harder te werken."

"Op papier ziet er alles in elk geval positief uit. We zijn tevreden over onze upgrade voor Melbourne, en wetende dat onze wagen in de snelle bochten te Albert Park zeer goed was, stemt me dit gerust voor Sepang."

"Ondanks dit, moeten we niet vergeten dat we een grote achterstand hebben op de pole. Ook zijn we er niet in geslaagd om als eerste over de finish te rijden. Het is daarom ons doel om het gat zoveel mogelijk te dichten, zodat Lewis en Jenson in een positie kunnen zitten dat ze wel om de overwinning kunnen vechten."
[02 april 2011 - 09:20] Tom Michiels
VORIG: Kobayashi en Perez vol vertrouwen naar MaleisiŽ      VOLGEND: Mercedes GP wil in MaleisiŽ het gevecht aangaan
 Zoeken: In:
Hamilton feest in Japan terwijl Vettel moet opgeven  
Lewis Hamilton heeft voor de derde keer de Grand Prix van Japan geworden. De Brit leidde van start...
Lees meer
Hamilton ongenaakbaar in Suzuka  
Lewis Hamilton heeft voor het eerst de pole positie behaald op Suzuka. Zo heeft de Brit op alle...
Lees meer
Bottas snelste in VT3, ondanks crash en tragere banden  
Mercedes heeft haar ware gelaat getoond in de derde vrije training in Japan. Valtteri Bottas en Lewis Hamilton...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact