RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 White: "Formule 1 zal in 2013 mooi klinken"
Rob White, technisch directeur van motorleverancier Renault, heeft de vrees dat Formule 1-motoren vanaf 2013 een licht gegrom zullen geven, helemaal van de tafel geveegd.

Vanaf 2013 zullen Formule 1-teams met viercilinder motoren moeten rijden, iets waar onder meer wereldkampioen Sebastian Vettel en Formule 1-baas Bernie Ecclestone niet voor te vinden zijn. Zij vrezen dat deze motoren maar even sterk zullen zijn als deze in GP3-wagens, wat een smet kan zijn op de reputatie van de Formule 1. White vertelt echter dat er niets te vrezen valt.

"Kijk maar eens naar de motor van de motorfietsen. Deze hebben ook maar 12.000 rpm (omwentelingen per minuut nvdr), en ze klinken nog altijd zeer goed." begon White tegen Auto Motor und Sport.

"We zijn nu al volop aan het werken aan de motor voor 2013. Het is belangrijk dat we hier vroeg aan beginnen, want we denken dat verschillende constructeurs vanaf 2013 in de Formule 1 zullen willen treden."

Renault zal waarschijnlijk ook tevreden zijn dat de motorenontwikkeling van de 2,4 liter V8 niet meer zal bevroren zijn, na de hevige kritiek van Red Bull dat de motor over te weinig kracht beschikt.

"We beseffen dat we niet de beste motor van het veld hebben. Maar er zijn ook andere elementen die ervoor kunnen zorgen dat je een snelle tijd neerzet. Neem nu bijvoorbeeld de rijvaardigheid van de motor. Deze past perfect bij de rijders!"
[02 april 2011 - 10:04] Tom Michiels
VORIG: Mercedes GP wil in MaleisiŽ het gevecht aangaan      VOLGEND: Team Lotus breidt juniorprogramma uit
 Zoeken: In:
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Raikkonen snelste na eerste testdag, Kubica negende  
Kimi Raikkonen heeft de snelste ronde neergezet tijdens de eerste testdag in Abu Dhabi. Toch was het Robert...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact