RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Japan
 White: "Formule 1 zal in 2013 mooi klinken"
Rob White, technisch directeur van motorleverancier Renault, heeft de vrees dat Formule 1-motoren vanaf 2013 een licht gegrom zullen geven, helemaal van de tafel geveegd.

Vanaf 2013 zullen Formule 1-teams met viercilinder motoren moeten rijden, iets waar onder meer wereldkampioen Sebastian Vettel en Formule 1-baas Bernie Ecclestone niet voor te vinden zijn. Zij vrezen dat deze motoren maar even sterk zullen zijn als deze in GP3-wagens, wat een smet kan zijn op de reputatie van de Formule 1. White vertelt echter dat er niets te vrezen valt.

"Kijk maar eens naar de motor van de motorfietsen. Deze hebben ook maar 12.000 rpm (omwentelingen per minuut nvdr), en ze klinken nog altijd zeer goed." begon White tegen Auto Motor und Sport.

"We zijn nu al volop aan het werken aan de motor voor 2013. Het is belangrijk dat we hier vroeg aan beginnen, want we denken dat verschillende constructeurs vanaf 2013 in de Formule 1 zullen willen treden."

Renault zal waarschijnlijk ook tevreden zijn dat de motorenontwikkeling van de 2,4 liter V8 niet meer zal bevroren zijn, na de hevige kritiek van Red Bull dat de motor over te weinig kracht beschikt.

"We beseffen dat we niet de beste motor van het veld hebben. Maar er zijn ook andere elementen die ervoor kunnen zorgen dat je een snelle tijd neerzet. Neem nu bijvoorbeeld de rijvaardigheid van de motor. Deze past perfect bij de rijders!"
[02 april 2011 - 10:04] Tom Michiels
VORIG: Mercedes GP wil in MaleisiŽ het gevecht aangaan      VOLGEND: Team Lotus breidt juniorprogramma uit
 Zoeken: In:
Hamilton feest in Japan terwijl Vettel moet opgeven  
Lewis Hamilton heeft voor de derde keer de Grand Prix van Japan geworden. De Brit leidde van start...
Lees meer
Hamilton ongenaakbaar in Suzuka  
Lewis Hamilton heeft voor het eerst de pole positie behaald op Suzuka. Zo heeft de Brit op alle...
Lees meer
Bottas snelste in VT3, ondanks crash en tragere banden  
Mercedes heeft haar ware gelaat getoond in de derde vrije training in Japan. Valtteri Bottas en Lewis Hamilton...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact