RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Japan
 Virgin denkt aan plan B mocht grote upgrade falen
Virgin denkt er nu al sterk over na om voor dit seizoen een nieuwe wagen te ontwikkelen, mocht ook de aerodynamische upgrade voor Turkije weinig succes brengen. Dat claimt vooral Auto Motor und Sport.

De Duitse krant vermeldde dat de MVR-02 nu al een dikke seconde trager is dan haar voorganger, wat betekent dat zowel Timo Glock als Jérôme d'Ambrosio ook in Maleisië met de 107%-regel zullen flirten.

"We zitten met onze handen wat vastgebonden. We zullen voor Maleisië en China geen grote upgrades meebrengen, omdat al onze focus uitgaat naar het grote pakket dat we in Turkije willen introduceren." zei teambaas John Booth.

Force India-testrijder Nico Hülkenberg vertelde te weten waarom Virgin er niet in slaagt om competitieve rondetijden neer te zetten.

"Ach, kijk maar eens naar hun wagen. Ze hebben onvoldoende downforce, en dan vooral aan de achterkant van de bolide." zei de voormalige Williams-piloot.

Auto Motor und Sport vermoedt dat de mankementen van de MVR-02 blootgelegd zijn door ontwerper Nick Wirth. Hij zou voor dit seizoen gekozen hebben voor een lang uitlaatsysteem, wat resulteert in een grootschalig verlies van paardenkracht. Dit wordt echter niet gecompenseerd door de uitlaatgassen die naar de achterzijde van de wagen geblazen worden.

Om enigzins dit probleem te verhelpen, zal Wirth voor Istanbul een nieuwe uitlaat ontwerpen, alsook diffuser en achtervleugel. Mocht dit echter ook op een nuloperatie uitdraaien, zou het team meteen aan een plan B beginnen.
[04 april 2011 - 17:53] Tom Michiels
VORIG: GP Maleisië: Rondje Sepang met Vettel      VOLGEND: Dennis ontroerd door film over Senna
 Zoeken: In:
Hamilton feest in Japan terwijl Vettel moet opgeven  
Lewis Hamilton heeft voor de derde keer de Grand Prix van Japan geworden. De Brit leidde van start...
Lees meer
Hamilton ongenaakbaar in Suzuka  
Lewis Hamilton heeft voor het eerst de pole positie behaald op Suzuka. Zo heeft de Brit op alle...
Lees meer
Bottas snelste in VT3, ondanks crash en tragere banden  
Mercedes heeft haar ware gelaat getoond in de derde vrije training in Japan. Valtteri Bottas en Lewis Hamilton...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact