RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Virgin denkt aan plan B mocht grote upgrade falen
Virgin denkt er nu al sterk over na om voor dit seizoen een nieuwe wagen te ontwikkelen, mocht ook de aerodynamische upgrade voor Turkije weinig succes brengen. Dat claimt vooral Auto Motor und Sport.

De Duitse krant vermeldde dat de MVR-02 nu al een dikke seconde trager is dan haar voorganger, wat betekent dat zowel Timo Glock als Jérôme d'Ambrosio ook in Maleisië met de 107%-regel zullen flirten.

"We zitten met onze handen wat vastgebonden. We zullen voor Maleisië en China geen grote upgrades meebrengen, omdat al onze focus uitgaat naar het grote pakket dat we in Turkije willen introduceren." zei teambaas John Booth.

Force India-testrijder Nico Hülkenberg vertelde te weten waarom Virgin er niet in slaagt om competitieve rondetijden neer te zetten.

"Ach, kijk maar eens naar hun wagen. Ze hebben onvoldoende downforce, en dan vooral aan de achterkant van de bolide." zei de voormalige Williams-piloot.

Auto Motor und Sport vermoedt dat de mankementen van de MVR-02 blootgelegd zijn door ontwerper Nick Wirth. Hij zou voor dit seizoen gekozen hebben voor een lang uitlaatsysteem, wat resulteert in een grootschalig verlies van paardenkracht. Dit wordt echter niet gecompenseerd door de uitlaatgassen die naar de achterzijde van de wagen geblazen worden.

Om enigzins dit probleem te verhelpen, zal Wirth voor Istanbul een nieuwe uitlaat ontwerpen, alsook diffuser en achtervleugel. Mocht dit echter ook op een nuloperatie uitdraaien, zou het team meteen aan een plan B beginnen.
[04 april 2011 - 17:53] Tom Michiels
VORIG: GP Maleisië: Rondje Sepang met Vettel      VOLGEND: Dennis ontroerd door film over Senna
 Zoeken: In:
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Raikkonen snelste na eerste testdag, Kubica negende  
Kimi Raikkonen heeft de snelste ronde neergezet tijdens de eerste testdag in Abu Dhabi. Toch was het Robert...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact