RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Japan
 Teams testen in MaleisiŽ harde bandensoort Pirelli uit
Italiaans bandenleverancier Pirelli heeft aangekondigd dat het voor aankomend raceweekend extra harde bandensoorten zal meebrengen, die op vrijdag tijdens de twee vrije oefenritten door alle teams getest mogen worden.

In maart verklaarde Pirelli al dat het volop bezig is aan de constructie van een vijfde band, die nog harder zou zijn dan de huidige hardste bandencompound.

Verscheidene bronnen beweren dat deze nieuwe bandencompound ontwikkeld werd om goed om te gaan met het veeleisende Turkse circuit, en dan in het bijzonder de achtste bocht van het circuit. Om zeker te zijn dat de band effectief minder zal slijten, zou Pedro de la Rosa deze banden ook volgende week in Istanbul mogen testen.

"De nieuwe band is een experiment op de harde compound, en kan in de toekomst gebruikt worden. Doordat we dit jaar veel minder kunnen testen, hopen we via de vrije trainingen meer informatie te verkrijgen." zei motorsportdirecteur Paul Hembery.
[04 april 2011 - 19:16] Tom Michiels
VORIG: Marko: "Mercedes is niet in staat om ons in te halen"      VOLGEND: Horner: "Silverstone heeft een prachtcomplex gebouwd"
 Zoeken: In:
Hamilton feest in Japan terwijl Vettel moet opgeven  
Lewis Hamilton heeft voor de derde keer de Grand Prix van Japan geworden. De Brit leidde van start...
Lees meer
Hamilton ongenaakbaar in Suzuka  
Lewis Hamilton heeft voor het eerst de pole positie behaald op Suzuka. Zo heeft de Brit op alle...
Lees meer
Bottas snelste in VT3, ondanks crash en tragere banden  
Mercedes heeft haar ware gelaat getoond in de derde vrije training in Japan. Valtteri Bottas en Lewis Hamilton...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact