RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Teams testen in MaleisiŽ harde bandensoort Pirelli uit
Italiaans bandenleverancier Pirelli heeft aangekondigd dat het voor aankomend raceweekend extra harde bandensoorten zal meebrengen, die op vrijdag tijdens de twee vrije oefenritten door alle teams getest mogen worden.

In maart verklaarde Pirelli al dat het volop bezig is aan de constructie van een vijfde band, die nog harder zou zijn dan de huidige hardste bandencompound.

Verscheidene bronnen beweren dat deze nieuwe bandencompound ontwikkeld werd om goed om te gaan met het veeleisende Turkse circuit, en dan in het bijzonder de achtste bocht van het circuit. Om zeker te zijn dat de band effectief minder zal slijten, zou Pedro de la Rosa deze banden ook volgende week in Istanbul mogen testen.

"De nieuwe band is een experiment op de harde compound, en kan in de toekomst gebruikt worden. Doordat we dit jaar veel minder kunnen testen, hopen we via de vrije trainingen meer informatie te verkrijgen." zei motorsportdirecteur Paul Hembery.
[04 april 2011 - 19:16] Tom Michiels
VORIG: Marko: "Mercedes is niet in staat om ons in te halen"      VOLGEND: Horner: "Silverstone heeft een prachtcomplex gebouwd"
 Zoeken: In:
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Raikkonen snelste na eerste testdag, Kubica negende  
Kimi Raikkonen heeft de snelste ronde neergezet tijdens de eerste testdag in Abu Dhabi. Toch was het Robert...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact