RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Horner: "Silverstone heeft een prachtcomplex gebouwd"
Red Bull-teambaas Christian Horner heeft niets dan lof voor de nieuwe faciliteiten op het circuit te Silverstone. De Brit is vooral onder de indruk van de nieuwe pitstraat, die naar zijn mening even innovatief is als andere Formule 1-circuits zoals in Abu Dhabi.

De nieuwe 'Wing'-pitfaciliteit, dat zich tussen bochten Club en Abbey bevindt, zal voor het eerst de nieuwe startlijn worden van het bijna 5,9 kilometer lange circuit. Alhoewel het op dit moment nog niet ingekleed is, zullen alle faciliteiten tegen 17 mei van het nodige meubilair voorzien worden.

Horner, die vandaag de eer kreeg om het nieuwe pitcomplex te bezoeken, is bijzonder fier op wat de organisatoren op poten hebben gezet.

"Het is gewoon fantastisch. In mijn ogen is Silverstone nu één van de beste circuits te wereld. Het is ongelofelijk wat hier verwezenlijkt is geweest. Vooral het 'Wing'-pitcomplex heeft me weten te verbazen."

"Het circuit is eigenlijk voor de teams nooit een probleem geweest. Het is en blijft nog altijd één van de grootste uitdagers van de hele Formule 1-kalender. Silverstone, Spa en Suzuka zullen altijd circuits blijven waar alle rijders met veel plezier naartoe zullen reizen."

"Silverstone is echter nu nog beter geworden, want de faciliteiten zijn erg mooi. Het zorgt er automatisch voor dat je gevoel bij het circuit sowieso nog intenser zal zijn."


Op de vraag of Formule 1-baas Bernie Ecclestone het nieuwe complex wel goed genoeg zal vinden, zei hij: "Ik weet dat Bernie moeilijk kan verrast worden, maar ik denk dat hij gelukkig zal zijn. Hij heeft de voorbije jaren de organisatoren veel kritiek gegeven, maar je ziet dat hierdoor wel een knap resultaat ontstaan is."
[04 april 2011 - 19:37] Tom Michiels
VORIG: Teams testen in Maleisië harde bandensoort Pirelli uit      VOLGEND: Maldonado: "Puntenfinish realistisch in Maleisië"
 Zoeken: In:
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Raikkonen snelste na eerste testdag, Kubica negende  
Kimi Raikkonen heeft de snelste ronde neergezet tijdens de eerste testdag in Abu Dhabi. Toch was het Robert...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact