RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 McLaren beseft dat het Red Bull nog niet zal kunnen uitdagen
McLaren vreest dat het nog veel werk voor de boeg heeft, wil het kunnen strijden met concurrent Red Bull. Ondanks de opgelopen achterstand, is het Britse team zeer te spreken over de start van haar kampioenschap.

Het in Woking gevestigde team toonde geen al te beste indruk tijdens de winterperiode. Het team kende qua betrouwbaarheid en snelheid geen hoogdagen, maar een late upgrade van het uitlaatsysteem zorgde er wel voor dat McLaren in AustraliŽ het tweede snelste team is na wereldkampioen Red Bull.

Alhoewel het gat met racewinnaar Sebastien Vettel in de race meer dan twintig seconden was, blijft managing director Jonathan Neale dat alles nog mogelijk is, indien het team er hard genoeg voor werkt.

"Ik denk dat het wel klopt dat we in het begin zeker niet de snelste wagen hadden, maar we werken nu zeer hard voor de volgende races, zodat Jenson (Button) en Lewis (Hamilton) zich nu beter kunnen kwalificeren." zei Neale tijdens een teleconferentie van Vodafone.

"Er wacht zeker nog veel werk op ons. Er zijn sommige gebieden van de wagen waarover we te spreken zijn, maar op dit punt richten we ons meer op de banden en de downforce van de wagen."

Neale gaf echter toe dat het team meer dan tevreden was met de punten die het in Australie kon meepikken.

"We waren heel gelukkig over de prestaties van de wagen, ook al hadden we de race niet gewonnen. Het gaf ons veel zelfvertrouwen. Het zou dom zijn om te stellen dat Ferrari en Mercedes niet sneller zijn, want de wintermaanden hebben aangetoond dat ze tot veel meer in staat zijn."

"Het is geloof ik beter om eerst de Maleisische Grand Prix af te wachten, omdat de hoge baantemperaturen sowieso een effect zullen hebben op de banden en de wagens."


De Brit weet echter niet hoe hij zich moet opstellen bij het KERS-systeem dat Red Bull ontwikkeld heeft.

"Ik weet niets over de KERS van Red Bull. Ik denk wel dat het systeem van Mercedes Benz een troef voor ons is, want ze hebben al 12 maanden meer ervaring hiermee. Het is en blijft echter moeilijk om dit meteen in prestaties uit te drukken, want ik beschik niet over de informatie die Red Bull heeft."

"We richten ons nu meer op de betrouwbaarheid van de wagen. Doordat de wagen veel complexer geworden is dan vorig jaar, krijg je sowieso te maken met het risico dat hij sneller zal stilvallen. Omdat het echter dit jaar belangrijk is dat we in elke race punten scoren, moet de betrouwbaarheid zo goed als optimaal zijn."
[06 april 2011 - 07:18] Tom Michiels
VORIG: Russisch circuit volop in opbouw      VOLGEND: Massa voorzichting over gebruik DRS in MaleisiŽ
 Zoeken: In:
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Raikkonen snelste na eerste testdag, Kubica negende  
Kimi Raikkonen heeft de snelste ronde neergezet tijdens de eerste testdag in Abu Dhabi. Toch was het Robert...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact