RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Pirelli vreest voor te conservatieve banden
Alhoewel de teams een hele winter panikeerden dat er dit jaar te veel pitstops zouden moeten uitgevoerd worden, was de seizoensopener in Australië voor Pirelli een groot succes. Ook voor dit weekend heeft Pirelli nieuwe banden meegebracht, maar motorsportdirecteur Paul Hembery is bevreesd dat ze niet agressief genoeg zullen zijn.

"Eén van de zorgen die we hebben is dat we misschien wel te conservatief gewerkt hebben. Het was zeer leuk om Perez een eenstopstrategie te zien gebruiken, maar het is logisch dat teams die twee stops uitvoerden nu aan het nadenken zijn om die ene pitstop te elimineren."

"Dit zal op zo'n snel tempo gevonden worden, dat al snel iedereen nog één keer naar de pits moet komen. Formule 1-ingenieurs zijn tegenwoordig zo slim dat ze snel iets kunnen ontwikkelen dat de prestaties van de banden verbetert, dus daar gaan we moeten voor uitkijken."

"Ondanks al de commentaren dat de teams in Melbourne vijf keer zouden moeten pitten, valt het op dat onze banden sterker zijn dan verwacht. Ik ben er zeker van dat als we nu terug zouden gaan naar Australië, de meeste teams maar één keer zullen pitten."


Hembery gelooft dat de eenstopstrategie van Sergio Perez vooral toe te schrijven valt op zijn vloeiende rijstijl, waardoor banden minder snel hun grip verliezen.

"Zijn rijstijl zal zeker een belangrijke factor geweest zijn. De banden zagen er na zijn stint nog altijd goed uit, toen hij zijn wagen na de race parkeerde."

"We hebben uit onze data opgemerkt dat wanneer je in de eerste ronden niet het maximale uit je banden haalt, ze veel langer zullen meegaan. Ik geloof dat veel rijders dit nu weten, waardoor we aanstaande zondag misschien wel een andere aanpak van hen zullen zien."
[08 april 2011 - 11:10] Tom Michiels
VORIG: Lotus Renault gaat ophanging onderzoeken      VOLGEND: Mercedes GP nu al optimistisch voor morgen
 Zoeken: In:
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Raikkonen snelste na eerste testdag, Kubica negende  
Kimi Raikkonen heeft de snelste ronde neergezet tijdens de eerste testdag in Abu Dhabi. Toch was het Robert...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact