RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Karthikeyan denkt zich te kunnen kwalificeren
Narain Karthikeyan is optimistisch dat hij deze keer een snellere tijd kan neerzetten dan de 107%-regel. De Hispania-piloot moest dan wel vandaag 6,3 seconden toegeven op Mark Webber, toch was dit ruim voldoende om zich te kunnen kwalificeren.

Karthikeyan wist in de tweede vrije training een tijd op de tabellen te brengen van 1m43.197. Behoorlijk trager dan Mark Webber, maar wel voldoende om zich binnen de 107%-regel te houden, die vandaag 1m43.657 was. Dit is ook de IndiŽr niet ontgaan, die er nu nog meer van overtuigd is dat hij zondag gewoon op de startgrid zal staan.

"Ik heb veel vertrouwen, al moet ik toegeven dat die marge van een halve seconde niet zo groot is, wetende dat er nog veel kan gebeuren. Ik heb in elk geval vandaag wat ronden kunnen rijden, maar spijtig genoeg niet de hoeveelheid ronden die we op voorhand hadden vastgelegd. Door verschillende problemen was dit gewoon niet mogelijk."

"Hoe dan ook kunnen we vanavond toch met wat data werken. Ik zeg niet dat we veel informatie hebben, maar het is iets waarop we verder kunnen bouwen. Om nu te zeggen dat we ons sowieso gaan kwalificeren durf ik niet meteen te zeggen, maar in elk geval zien we er beter uit dan in AustraliŽ."


Hij vertelde verder: "Het is belangrijk dat we kunnen racen, want dit is de enige manier om wat kilometers te kunnen rijden. Het is nu wel zo dat dit een zwaar circuit is, waar downforce een cruciale rol speelt. Maar toch moeten we het niet zo negatief bekijken, want het team heeft sterk werk geleverd en de wagen ziet er in elk opzicht competitiever uit."

De IndiŽr vreest echter dat het niet in staat zal zijn om Virgin in te halen, aangezien het Australische team ook beter voor de dag komt dan in Melbourne.

"Dat is voor dit weekend uitgesloten." zei Karthikeyan op de vraag of ze sneller kunnen zijn dan Virgin. "Ze doen het eigenlijk beter dan in AustraliŽ, ze staan dichter bij het middenveld."

Karthikeyan vertelt echter bezorgd te zijn dat Red Bull in Q1 meteen de zachte bandensoort gaat monteren, aangezien de harde bandensoort in de race langer zal kunnen gebruikt worden.

"Ja, ik ben bezorgd. Als ze dat van plan zijn, wordt het moeilijker voor ons. Maar langs een andere kant heeft iedereen vandaag de zachte bandensoort gebruikt, en dan waren we ook nog snel genoeg, toch?"
[08 april 2011 - 17:31] Tom Michiels
VORIG: Lotus Renault: "Probleem aan ophanging is opgelost"      VOLGEND: Valsecchi hoopt ook in China te mogen testen
 Zoeken: In:
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Raikkonen snelste na eerste testdag, Kubica negende  
Kimi Raikkonen heeft de snelste ronde neergezet tijdens de eerste testdag in Abu Dhabi. Toch was het Robert...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact