RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Japan
 Karthikeyan denkt zich te kunnen kwalificeren
Narain Karthikeyan is optimistisch dat hij deze keer een snellere tijd kan neerzetten dan de 107%-regel. De Hispania-piloot moest dan wel vandaag 6,3 seconden toegeven op Mark Webber, toch was dit ruim voldoende om zich te kunnen kwalificeren.

Karthikeyan wist in de tweede vrije training een tijd op de tabellen te brengen van 1m43.197. Behoorlijk trager dan Mark Webber, maar wel voldoende om zich binnen de 107%-regel te houden, die vandaag 1m43.657 was. Dit is ook de IndiŽr niet ontgaan, die er nu nog meer van overtuigd is dat hij zondag gewoon op de startgrid zal staan.

"Ik heb veel vertrouwen, al moet ik toegeven dat die marge van een halve seconde niet zo groot is, wetende dat er nog veel kan gebeuren. Ik heb in elk geval vandaag wat ronden kunnen rijden, maar spijtig genoeg niet de hoeveelheid ronden die we op voorhand hadden vastgelegd. Door verschillende problemen was dit gewoon niet mogelijk."

"Hoe dan ook kunnen we vanavond toch met wat data werken. Ik zeg niet dat we veel informatie hebben, maar het is iets waarop we verder kunnen bouwen. Om nu te zeggen dat we ons sowieso gaan kwalificeren durf ik niet meteen te zeggen, maar in elk geval zien we er beter uit dan in AustraliŽ."


Hij vertelde verder: "Het is belangrijk dat we kunnen racen, want dit is de enige manier om wat kilometers te kunnen rijden. Het is nu wel zo dat dit een zwaar circuit is, waar downforce een cruciale rol speelt. Maar toch moeten we het niet zo negatief bekijken, want het team heeft sterk werk geleverd en de wagen ziet er in elk opzicht competitiever uit."

De IndiŽr vreest echter dat het niet in staat zal zijn om Virgin in te halen, aangezien het Australische team ook beter voor de dag komt dan in Melbourne.

"Dat is voor dit weekend uitgesloten." zei Karthikeyan op de vraag of ze sneller kunnen zijn dan Virgin. "Ze doen het eigenlijk beter dan in AustraliŽ, ze staan dichter bij het middenveld."

Karthikeyan vertelt echter bezorgd te zijn dat Red Bull in Q1 meteen de zachte bandensoort gaat monteren, aangezien de harde bandensoort in de race langer zal kunnen gebruikt worden.

"Ja, ik ben bezorgd. Als ze dat van plan zijn, wordt het moeilijker voor ons. Maar langs een andere kant heeft iedereen vandaag de zachte bandensoort gebruikt, en dan waren we ook nog snel genoeg, toch?"
[08 april 2011 - 17:31] Tom Michiels
VORIG: Lotus Renault: "Probleem aan ophanging is opgelost"      VOLGEND: Valsecchi hoopt ook in China te mogen testen
 Zoeken: In:
Hamilton feest in Japan terwijl Vettel moet opgeven  
Lewis Hamilton heeft voor de derde keer de Grand Prix van Japan geworden. De Brit leidde van start...
Lees meer
Hamilton ongenaakbaar in Suzuka  
Lewis Hamilton heeft voor het eerst de pole positie behaald op Suzuka. Zo heeft de Brit op alle...
Lees meer
Bottas snelste in VT3, ondanks crash en tragere banden  
Mercedes heeft haar ware gelaat getoond in de derde vrije training in Japan. Valtteri Bottas en Lewis Hamilton...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact