RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Brawn: "Teams zullen Red Bull moeten kopiŽren"
Mercedes GP-teambaas Ross Brawn gelooft dat de titelrivalen van Red Bull de rijhoogte van hun wagen moeten aanpassen, willen ze dit jaar nog een rol van betekenis spelen voor de wereldtitel.

Net als vorig jaar ontstond ook in Australie veel controverse rond de voorvleugel, die alweer veel te flexibel zou zijn. Om de polemiek hierrond enigzins een halt toe te roepen, verklaarde Red Bull-teambaas Christian Horner dat de voorvleugel enkel en alleen maar beweegt doordat het team een andere rijhoogte voor de wagen heeft. Deze zou namelijk achteraan hoger zijn, zodat de voorkant van de wagen meer naar onder wordt gedrukt, en dus zo meer downforce genereert.

Brawn vindt dat het nu aan de teams is om te reageren. Hij gelooft dat alle teams de filosofie van Red Bull moeten overnemen, al vreest hij dat dit een dure en langdurige operatie zal worden.

"Er is een reglement dat zegt dat het bodywork strak moet zijn. Natuurlijk is dit niet logisch, want iedereen weet dat de wagen beweegt als hij op het circuit rijdt. Het is gewoon een kwestie van hoe sterk een bodywork is, daarom dat de FIA elk weekend de wagens aan een test onderwerpt om te zien of de wagen niet te veel zou bewegen."

"Deze testen kunnen veranderen, eigenlijk waren ze al tijdens de winter veranderd, simpelweg omdat de Formule 1 een wereld is waarin snel nieuwe methoden gevonden worden om dit te omzeilen. Ook voor dit seizoen is er een nieuwe test, maar Red Bull slaagde hier in, en daar kunnen wij bitter weinig aan doen."

"Zij hanteren een bepaalde filosofie op hun wagen, en nu is het aan de teams om te beslissen of zij zullen volgen of niet. Als je als team denkt dat Red Bull daar haar kracht haalt, dan moet je misschien wel dezelfde weg bewandelen."

"Omdat het om de filosofie van de wagen gaat, moet je eigenlijk het hele concept van je wagen aanpassen. Ik denk dat veel teams over de winter hadden gehoopt dat de verstrengde testen Red Bull zouden afgeschrikt hebben, maar dat is niet zo. Het is nu aan ons om de wagen competitief te maken, rekening houdend met het feit dat ze ook goed de testen van de FIA moeten doorstaan."


Lotus Renault-teambaas Eric Boullier voegde er nog aan toe dat zijn team in elk geval Red Bull nauwlettend in de gaten aan het houden is. Ook zij twijfelen eraan om dezelfde richting uit te gaan als het Oostenrijkse team.

"Ze (Red Bull) rijden met een andere soort set-up rond dan wij, en dan komt daar nog eens bij dat we een andere filosofie volgen dan hen. We gaan ze in elk geval in de gaten houden, want ze hebben nu eenmaal de snelste wagen van het veld. We weten echter niet of we meteen alles van hen gaan kopiŽren."
[09 april 2011 - 08:21] Tom Michiels
VORIG: Hamilton sluit laatste oefensessie als snelste af      VOLGEND: Tost: "Sebastien en Jaime moeten zich nu bewijzen"
 Zoeken: In:
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Raikkonen snelste na eerste testdag, Kubica negende  
Kimi Raikkonen heeft de snelste ronde neergezet tijdens de eerste testdag in Abu Dhabi. Toch was het Robert...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact