RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Pirelli gaat harde bandencompound niet veranderen
Bandenleverancier Pirelli heeft vandaag beslist dat het voor de Grand Prix van Turkije geen nieuwe harde bandensoort zal meebrengen, nadat de testresultaten in MaleisiŽ te verschillend waren ten opzichte van Pirelli's testdagen te Turkije.

Pirelli gaf de teams gisteren twee sets van de nieuwe harde bandensoort, maar deze zou niet zo'n grote verbetering geweest zijn als aanvankelijk verwacht. Motorsportdirecteur Paul Hembery vertelde tegen Autosport dat de teams met de huidige bandensoort in Turkije zullen rijden.

"We hebben een nieuwe compound uitgeprobeerd, maar de resultaten zijn nogal verwarrend, vooral omdat we er veel te weinig mee getest hebben. In de namiddag hebben de teams er niet meer mee gereden, omdat ze zich meer op hun raceweekend wilden focussen. Tijdens de warm-up waren ze echter trager dan verwacht."

"Als we rekening houden met de baantemperatuur hier, hadden we er nooit bij stilgestaan dat deze band zo traag zou kunnen opgewarmd worden. Ik ben sowieso tevreden met de data die we gekregen hebben, want het zal ons helpen bij de toekomstige ontwikkeling van de banden."


Op de vraag wat Pirelli nu van plan is voor Turkije, zei Hembery: "Ik denk dat we, gebaseerd op wat we gezien hebben in MaleisiŽ, gaan kiezen voor de huidige harde bandensoort. Natuurlijk zal ik mijn mening wel moeten herzien, mocht er dit weekend toch nog iets mis gaan."
[09 april 2011 - 08:39] Tom Michiels
VORIG: Tost: "Sebastien en Jaime moeten zich nu bewijzen"      VOLGEND: Hamilton ziet Vettel als teamgenoot wel zitten
 Zoeken: In:
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Raikkonen snelste na eerste testdag, Kubica negende  
Kimi Raikkonen heeft de snelste ronde neergezet tijdens de eerste testdag in Abu Dhabi. Toch was het Robert...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact