RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Japan
 Vettel: "KERS besliste over de pole"
Wereldkampioen Sebastian Vettel gelooft dat hij niet op de pole zou gestaan hebben mocht zijn KERS-systeem ook deze keer niet gewerkt hebben.

In tegenstelling tot AustraliŽ had Red Bull het veel moeilijker om de pole positie op te eisen. McLaren leek lange tijd de pole te grijpen via Lewis Hamilton, maar in een laatste poging trok Vettel het laken naar zich toe. De Duitser gaf toe dat het zeker niet gemakkelijk was.

"Je kan wel stellen dat KERS ons goed geholpen heeft. We hebben al een zeer uitdagend weekend achter de rug." was zijn eerste reactie in de persconferentie.

"Ik was tevreden met de wagen, maar om ťťn of andere reden zaten we nooit goed in het ritme als in Melbourne, maar deze ochtend wisten we dat als we alles goed aanpakken, de pole zeker mogelijk was."

"De voorbije weken hebben we wat kritiek gekregen omdat we KERS niet gebruikt hebben, maar we hebben alle problemen weten op te lossen, en worden daar nu voor terugbetaald. Zonder KERS had ik niet op de pole gestaan, en dat is alleen maar toe te schrijven aan het harde werk dat onze jongens gedaan hebben."


Vettel kan zelf moeilijk vertellen waarom deze kwalificatie voor Red Bull moeizamer verliep dan in AustraliŽ, hij gelooft dat het vandaag gewoon geen perfecte dag was.

"Ik had geen probleem met de wagen, er brak niets ofzo, maar het ging gewoon niet soepel. Zo hebben we niet het aantal ronden kunnen rijden dat we wilden. We hadden wat verkeer, maakten wat foutjes, en dat kan soms frustrerend beginnen te werken. Maar nu kijk ik met veel plezier naar morgen!"
[09 april 2011 - 12:11] Tom Michiels
VORIG: Team Lotus geraakt net niet in Q2      VOLGEND: Glock en D
 Zoeken: In:
Hamilton feest in Japan terwijl Vettel moet opgeven  
Lewis Hamilton heeft voor de derde keer de Grand Prix van Japan geworden. De Brit leidde van start...
Lees meer
Hamilton ongenaakbaar in Suzuka  
Lewis Hamilton heeft voor het eerst de pole positie behaald op Suzuka. Zo heeft de Brit op alle...
Lees meer
Bottas snelste in VT3, ondanks crash en tragere banden  
Mercedes heeft haar ware gelaat getoond in de derde vrije training in Japan. Valtteri Bottas en Lewis Hamilton...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact