RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Vettel: "KERS besliste over de pole"
Wereldkampioen Sebastian Vettel gelooft dat hij niet op de pole zou gestaan hebben mocht zijn KERS-systeem ook deze keer niet gewerkt hebben.

In tegenstelling tot AustraliŽ had Red Bull het veel moeilijker om de pole positie op te eisen. McLaren leek lange tijd de pole te grijpen via Lewis Hamilton, maar in een laatste poging trok Vettel het laken naar zich toe. De Duitser gaf toe dat het zeker niet gemakkelijk was.

"Je kan wel stellen dat KERS ons goed geholpen heeft. We hebben al een zeer uitdagend weekend achter de rug." was zijn eerste reactie in de persconferentie.

"Ik was tevreden met de wagen, maar om ťťn of andere reden zaten we nooit goed in het ritme als in Melbourne, maar deze ochtend wisten we dat als we alles goed aanpakken, de pole zeker mogelijk was."

"De voorbije weken hebben we wat kritiek gekregen omdat we KERS niet gebruikt hebben, maar we hebben alle problemen weten op te lossen, en worden daar nu voor terugbetaald. Zonder KERS had ik niet op de pole gestaan, en dat is alleen maar toe te schrijven aan het harde werk dat onze jongens gedaan hebben."


Vettel kan zelf moeilijk vertellen waarom deze kwalificatie voor Red Bull moeizamer verliep dan in AustraliŽ, hij gelooft dat het vandaag gewoon geen perfecte dag was.

"Ik had geen probleem met de wagen, er brak niets ofzo, maar het ging gewoon niet soepel. Zo hebben we niet het aantal ronden kunnen rijden dat we wilden. We hadden wat verkeer, maakten wat foutjes, en dat kan soms frustrerend beginnen te werken. Maar nu kijk ik met veel plezier naar morgen!"
[09 april 2011 - 12:11] Tom Michiels
VORIG: Team Lotus geraakt net niet in Q2      VOLGEND: Glock en D
 Zoeken: In:
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Raikkonen snelste na eerste testdag, Kubica negende  
Kimi Raikkonen heeft de snelste ronde neergezet tijdens de eerste testdag in Abu Dhabi. Toch was het Robert...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact