RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Alonso: "Ferrari is er nog lang niet"
Fernando Alonso is er zich van bewust dat werkgever Ferrari dringend met verbeteringen op de proppen moet komen, wil het dit seizoen nog kans maken om overwinningen op te eisen.

De Spanjaard eindigde in de kwalificatie op geruime afstand als vijfde, op bijna een seconde achterstand van polesitter Sebastian Vettel. Alonso gaf toe dat zijn 150° Italia niet over de gewenste snelheid beschikt om Red Bull of McLaren uit te dagen.

"De banden zijn voor iedereen gelijk, dus daar zit het probleem niet. De wagen is gewoon niet snel genoeg. De aerodynamica zorgt voor 90 % van de prestaties van de bolide, en laat dat nu net het gebied zijn dat we beter moeten onderzoeken. Het mag duidelijk wezen dat de MP4-26 en RB7 aerodynamisch een stap verder staan."

"Jammer genoeg waren we in Australië niet snel genoeg, waren we vandaag niet snel genoeg, en zullen we binnen vijf dagen in China ook niet over de beste wagen beschikken. Maar we zien wel wat er komt. Op dit moment moeten we vooral proberen om de schade te beperken."


De tweevoudige wereldkampioen blijft echter kalm onder de situatie, aangezien het kampioenschap nog heel lang zal duren.

"Ik blijf even optimistisch over mijn kampioenschapskansen. We hebben een lang seizoen voor de boeg, dus alles is nog mogelijk. Vorig jaar worstelden we ook in enkele races, zoals bijvoorbeeld in Turkije, maar later dat seizoen streden we wel vaak om overwinningen. We moeten gewoon geconcentreerd blijven."

"Het is geen geheim dat we ons moeten verbeteren, maar we moeten ook rustig blijven. Eénmaal je begint te stresseren, neem je meer stappen achteruit dan vooruit."


Alonso is in elk geval tevreden over zijn vijfde plek in de kwalificatie, en blijft hopen dat hij morgen op het podium kan staan.

"We hadden eigenlijk een slechte kwalificatie verwacht, maar ik kan zeker leven met een vijfde plek. Ik start aan de propere kant van het circuit, wat ons ook weer voordeel oplevert. Als alles goed gaat, sta ik morgen misschien wel op het podium."
[09 april 2011 - 14:51] Tom Michiels
VORIG: Button verbaast zichzelf      VOLGEND: Video - Toro Rosso perplex na wegvliegen sidepod
 Zoeken: In:
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Raikkonen snelste na eerste testdag, Kubica negende  
Kimi Raikkonen heeft de snelste ronde neergezet tijdens de eerste testdag in Abu Dhabi. Toch was het Robert...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact