RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Japan
 Alonso: "Ferrari is er nog lang niet"
Fernando Alonso is er zich van bewust dat werkgever Ferrari dringend met verbeteringen op de proppen moet komen, wil het dit seizoen nog kans maken om overwinningen op te eisen.

De Spanjaard eindigde in de kwalificatie op geruime afstand als vijfde, op bijna een seconde achterstand van polesitter Sebastian Vettel. Alonso gaf toe dat zijn 150° Italia niet over de gewenste snelheid beschikt om Red Bull of McLaren uit te dagen.

"De banden zijn voor iedereen gelijk, dus daar zit het probleem niet. De wagen is gewoon niet snel genoeg. De aerodynamica zorgt voor 90 % van de prestaties van de bolide, en laat dat nu net het gebied zijn dat we beter moeten onderzoeken. Het mag duidelijk wezen dat de MP4-26 en RB7 aerodynamisch een stap verder staan."

"Jammer genoeg waren we in Australië niet snel genoeg, waren we vandaag niet snel genoeg, en zullen we binnen vijf dagen in China ook niet over de beste wagen beschikken. Maar we zien wel wat er komt. Op dit moment moeten we vooral proberen om de schade te beperken."


De tweevoudige wereldkampioen blijft echter kalm onder de situatie, aangezien het kampioenschap nog heel lang zal duren.

"Ik blijf even optimistisch over mijn kampioenschapskansen. We hebben een lang seizoen voor de boeg, dus alles is nog mogelijk. Vorig jaar worstelden we ook in enkele races, zoals bijvoorbeeld in Turkije, maar later dat seizoen streden we wel vaak om overwinningen. We moeten gewoon geconcentreerd blijven."

"Het is geen geheim dat we ons moeten verbeteren, maar we moeten ook rustig blijven. Eénmaal je begint te stresseren, neem je meer stappen achteruit dan vooruit."


Alonso is in elk geval tevreden over zijn vijfde plek in de kwalificatie, en blijft hopen dat hij morgen op het podium kan staan.

"We hadden eigenlijk een slechte kwalificatie verwacht, maar ik kan zeker leven met een vijfde plek. Ik start aan de propere kant van het circuit, wat ons ook weer voordeel oplevert. Als alles goed gaat, sta ik morgen misschien wel op het podium."
[09 april 2011 - 14:51] Tom Michiels
VORIG: Button verbaast zichzelf      VOLGEND: Video - Toro Rosso perplex na wegvliegen sidepod
 Zoeken: In:
Hamilton feest in Japan terwijl Vettel moet opgeven  
Lewis Hamilton heeft voor de derde keer de Grand Prix van Japan geworden. De Brit leidde van start...
Lees meer
Hamilton ongenaakbaar in Suzuka  
Lewis Hamilton heeft voor het eerst de pole positie behaald op Suzuka. Zo heeft de Brit op alle...
Lees meer
Bottas snelste in VT3, ondanks crash en tragere banden  
Mercedes heeft haar ware gelaat getoond in de derde vrije training in Japan. Valtteri Bottas en Lewis Hamilton...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact