RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Lotus Renault in de wolken na knappe kwalificatie
Zowel Nick Heidfeld als Vitaly Petrov waren zichtbaar tevreden dat het team na een probleemvolle vrijdag toch nog een goede kwalificatie kon rijden.

Gisteren was het team duidelijk in het hoekje waar de klappen vielen. Heidfeld en Petrov kregen steevast te maken met een blokkerende voorophanging, maar hoe slecht het op vrijdag ging, hoe beter het tijdens de kwalificatie ging. Met een zesde plaats voor Heidfeld en een achtste plek voor Petrov is de kans groot dat er morgen weer punten gesprokkeld zullen worden.

"Ik ben zeer tevreden en geloof dat dit het maximale resultaat voor het team was, zeker na de moeilijke vrijdag die we gisteren hadden. We konden ons programma toen niet afwerken, waardoor we even vreesden dat de set-up niet optimaal zou geweest zijn vandaag." aldus Heidfeld.

De Duitser was vooral onder de indruk over zijn rondetijden in het derde kwalificatiegedeelte.

"Naarmate de kwalificatie vorderde, werd mijn wagen beter. In Q1 deed ik het rustig aan, terwijl ik in Q2 iets meer de limiet opzocht. In Q3 kon ik echter de perfecte ronde rijden, waardoor ik morgen als zesde kan starten."

Petrov was ook gelukkig met zijn R31, aangezien hij na zijn crash gisteren niet verwacht had dat de wagen zo goed zou gewerkt hebben.

"Het is een zeer knap resultaat om me vandaag in de top tien te kwalificeren, wetende dat ik gisteren veel tijd verloor. 's Nachts hebben we lang samengezeten om de wagen sneller te maken, en dat lijkt zich in de kwalificaties uitbetaald te hebben."
[09 april 2011 - 16:27] Tom Michiels
VORIG: Williams-piloten niet gelukkig met snelheid FW33      VOLGEND: Kobayashi: "Tiende plek was het maximum"
 Zoeken: In:
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Raikkonen snelste na eerste testdag, Kubica negende  
Kimi Raikkonen heeft de snelste ronde neergezet tijdens de eerste testdag in Abu Dhabi. Toch was het Robert...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact