RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Ferrari tast in het duister
Met bijzonder veel vraagtekens zullen de teamleden van Ferrari een zeer slechte nacht voor de boeg hebben. Het Italiaanse team is het antwoord schuldig waarom hun wagen voor McLaren en Red Bull geen partij is.

Ferrari hoopte in MaleisiŽ beter voor de dag te komen na het teleurstellend weekend in AustraliŽ. Toch werd pijnlijk duidelijk dat ook in Sepang het team niet in staat zou zijn om voor de voorste plekken te vechten. Ferrari ziet dan ook geen andere oplossing dan haar ontwikkelingsprogramma een stuk strakker te maken.

Technisch directeur Aldo Costa verklaarde vandaag in Sepang dat het team nog altijd verbaasd is waarom de grote aerodynamische upgrade van de laatste testweek in Barcelona niet werkt. Hij hoopt daarom via de vrije oefensessies in China en een rechte-lijn-test een antwoord te vinden voor al haar problemen.

"Als het simpel was, dan zouden we dit al lang opgelost hebben, maar we weten niet wat het probleem is. We werken er aan, maar deze evaluatie is zo complex dat we hiervoor tijd nodig hebben." zei de Italiaan.

Costa gelooft dat als het team weet waarom de wagen dwarsligt, er snel upgrades zullen volgen.

'"Ik denk dat we tijdens de ontwikkeling van de wagen iets verkeerd gedaan hebben, maar de vraag is wat. Als we het vinden, moeten we meteen anticiperen door een agressief ontwikkelingsprogramma uit te dokteren. Het zal dus zeker een hectische periode worden."

"De jongens van Red Bull en McLaren hebben de lat hoog gelegd, wat ons weer druk oplegt. Maar ik besef dat Ferrari op veel getalenteerde mensen kan rekenen. Ze zullen waarschijnlijk diep teleurgesteld zijn, maar ik geloof in hen en in het team. We zullen niet opgeven!"


De Italiaan gaf toe dat Ferrari zich nu vooral bezig houdt met het limiteren van de puntenachterstand, al erkent hij dat dit niet gemakkelijk zal worden.

"We hebben een programme op poten gezet om McLaren en Red Bull in te halen, maar dat zal nog even duren. We werken nu aan verschillende gebieden van de wagen. Zo hebben we een aantal upgrades voor China en gaan we in Turkije een grote upgrade meebrengen. We zullen zeker nog met enkele interessante zaken naar buiten komen."

"Net zoals elk team hebben wij ons programma, maar of het genoeg is? Dat weet ik niet. We moeten nu in Maranello twee versnellingen hoger schakelen, zodat we het beter kunnen doen dan de concurrentie. Doen we dat niet, dan zijn we nu al een vogel voor de kat."

"We moeten nu eenmaal concluderen dat twee teams beter werk geleverd hebben dan wij, daar moeten we uit leren zodat we de juiste aanpak kunnen hanteren voor onze wagen. Het voornaamste is dat de wagen in de basis snel is, en dat de upgrades er voor zullen zorgen dat we nog sneller zullen zijn."


Costa gaf toe dat de aandacht naar de aerodynamica van de wagen wat de focus heeft weggenomen op het aanpassen van de set-up van de wagen. Toch denkt hij dat Fernando Alonso en Felipe Massa klaar zijn om morgen de strijd aan te gaan.

"Het is logisch dat als je je op vrijdag richt op de aerodynamica, de voorbereiding van de set-up wat achteruitgeschoven wordt. Je betaalt daar automatisch een prijs voor, en dat heeft er nu voor gezorgd dat we met iets minder vertrouwen aan de start staan."

"We hebben wat tijd verloren bij de aerodynamische testen, waardoor we de banden en de set-up niet goed getest hebben. Dat heeft zich wel op ons gewreekt, maar 's nachts en deze ochtend hebben we wat terrein goed gemaakt. Tijdens de kwalificatie was de wagen redelijk in balans."

"Op gebied van racesnelheid en bandenslijtage, hebben we denk ik goede progressie gemaakt. Het zal nu afwachten worden wat de race ons zal brengen. Vermoedelijk zijn we niet zo snel als de eerste vier rijders, maar we zullen ons best doen."
[09 april 2011 - 16:57] Tom Michiels
VORIG: Kobayashi: "Tiende plek was het maximum"      VOLGEND: Startplaats pole positie verschuift van kant
 Zoeken: In:
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Raikkonen snelste na eerste testdag, Kubica negende  
Kimi Raikkonen heeft de snelste ronde neergezet tijdens de eerste testdag in Abu Dhabi. Toch was het Robert...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact