RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Japan
 Schumacher scoort eerste punten voor Mercedes GP
Michael Schumacher heeft de eerste punten van het seizoen weten binnen te halen voor Mercedes GP. In het thuisland van hoofdsponsor Petronas wist de Duitser beslag te leggen op de negende plaats - goed voor twee punten.

"Ik had een normale race die op het einde wel nog spannend werd, maar daarvoor kende ik ups en downs. De start verliep goed en daarna was het zaak om de banden te sparen."

"We konden vandaag waarschijnlijk niet op meer rekenen dan twee punten. We moeten aan onze racesnelheid werken want we deze snelheid is niet wat we willen. We beseffen dit allemaal en we willen er snel werk van maken. Over één ronde gaat het al goed als de wagen goed is, maar we moeten dus nog zien te werken aan race-prestaties."


Teamgenoot Nico Rosberg kende geen goed weekend en kon uiteindelijk geen aanspraak maken op punten. Net als Schumacher klaagt Rosberg over te weinig snelheid in raceconfiguratie.

"Het was niet mijn race vandaag en eigenlijk was heel het weekend wel zwaar. Ik kende een slechte start en verloor verschillende posities waardoor het moeilijk werd om in de punten te eindigen."

"Onze racesnelheid was niet goed genoeg en we konden erg moeilijk de limiet opzoeken. We konden dus niet presteren zoals we hadden verhoopt. We zullen hard werken om verder te verbeteren."
[10 april 2011 - 13:23] Jeroen Winters
VORIG: Whitmarsh en Boullier leiden FOTA      VOLGEND: Williams-duo moet opgeven door technische problemen
 Zoeken: In:
Hamilton feest in Japan terwijl Vettel moet opgeven  
Lewis Hamilton heeft voor de derde keer de Grand Prix van Japan geworden. De Brit leidde van start...
Lees meer
Hamilton ongenaakbaar in Suzuka  
Lewis Hamilton heeft voor het eerst de pole positie behaald op Suzuka. Zo heeft de Brit op alle...
Lees meer
Bottas snelste in VT3, ondanks crash en tragere banden  
Mercedes heeft haar ware gelaat getoond in de derde vrije training in Japan. Valtteri Bottas en Lewis Hamilton...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact