RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Japan
 D´Ambrosio gestopt door veiligheidssysteem
Onze landgenoot Jérôme D'Ambrosio is er niet in geslaagd om in zijn tweede race de finish te bereiken. Jérôme ging namelijk iets te hard over een kerb, waardoor er een grote verticale kracht werd uitgeoefend op de wagen. Hierdoor trad een veiligheidssysteem in werking en werd de motor uitgeschakeld. D'Ambrosio moest bij gevolg zijn wagen aan de kant parkeren.

Tot dan toe verliep het weekend echter niet slecht. D'Ambrosio kwalificeerde zich relatief gemakkelijk binnen de 107% en in de race kon hij het tempo van Timo Glock evenaren.

"Ik ben tevreden over het weekend. Ik wil niet teveel denken aan het feit dat ik stilviel met nog 15 ronden te gaan, maar mijn doel was om dit weekend zowel op zaterdag als op zondag te verbeteren in vergelijking met Melbourne, en dat is gelukt."

"Zaterdag ging het echt een stuk beter en ook vandaag in de race ging het goed. Ik kon een goede snelheid vinden, zeker in de tweede en derde stint. Dit is een goed begin maar ik moet blijven werken en verbeteren. Ik onthoud dat ik een stap in de goede richting gezet heb."


Deze stap in de goede richting werd ook bevestigd door teambaas John Booth.

"Jérôme mag inderdaad heel gelukkig zijn want hij heeft het heel goed gedaan in zijn tweede Grand Prix. We zijn natuurlijk ontgoocheld dat we niet met beide wagens aan de finish kwamen, maar in het algemeen mogen we heel tevreden zijn met onze prestaties in de race. Beide rijders reden goed en waren iets sneller dan gedacht. Wat bijzonder goed was is het feit dat we de bandendegradatie die we eerder op het weekend kenden konden vermijden en dus konden we een strategie van twee stops hanteren."
[10 april 2011 - 13:52] Jeroen Winters
VORIG: Kobayashi toont opnieuw zijn inhaaltalent      VOLGEND: Heidfeld schenkt Renault tweede podium op rij
 Zoeken: In:
Hamilton feest in Japan terwijl Vettel moet opgeven  
Lewis Hamilton heeft voor de derde keer de Grand Prix van Japan geworden. De Brit leidde van start...
Lees meer
Hamilton ongenaakbaar in Suzuka  
Lewis Hamilton heeft voor het eerst de pole positie behaald op Suzuka. Zo heeft de Brit op alle...
Lees meer
Bottas snelste in VT3, ondanks crash en tragere banden  
Mercedes heeft haar ware gelaat getoond in de derde vrije training in Japan. Valtteri Bottas en Lewis Hamilton...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact