RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Hamilton en Alonso krijgen tijdstraf
De wedstrijdcommissarissen hebben na afloop van de Grand Prix van MaleisiŽ Lewis Hamilton en Fernando Alonso met een straf van 20 seconden bedacht omdat ze in een onderling duel de reglementen overtreden hebben.

Lewis Hamilton had iets over half wedstrijd problemen met zijn banden en kon het tempo van Vettel en Button niet langer aanhouden. Toen Alonso een inhaalactie waagde op de Brit, zou Hamilton te vaak van zijn lijn zijn afgeweken om de Spanjaard af te houden.

Alonso bleef echter proberen maar zat bij het uitkomen van de tweede bocht te dicht op Hamilton waardoor hij de voorvleugel van zijn Ferrari kapot reed. Hij moest bijgevolg een nieuwe neus halen in de pits, en wordt nu dus na de race nog bestraft voor het veroorzaken van een botsing.

Beide piloten krijgen een tijdstraf van 20 seconden, omdat er na de race geen mogelijkheid meer was om een drive-trough-straf op te leggen. Door de extra tijd verliest Hamilton zijn zevende plaats aan Kamui Kobayashi. Fernando Alonso blijft zesde.
[10 april 2011 - 14:50] Jeroen Winters
VORIG: Team Lotus verguld met knappe race      VOLGEND: Buemi: "Straf was onrechtvaardig"
 Zoeken: In:
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Raikkonen snelste na eerste testdag, Kubica negende  
Kimi Raikkonen heeft de snelste ronde neergezet tijdens de eerste testdag in Abu Dhabi. Toch was het Robert...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact