RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Buemi: "Straf was onrechtvaardig"
Sebastien Buemi kan zich niet vinden in de straf die hij opgelegd kreeg nadat hij iets te snel de pitstraat doorreed. De Zwitser moest van de stewards een stop-and-go uitvoeren, waardoor hij op geen enkel moment nog aanspraak kon maken op de punten.

"Ik maakte een goede start en wist onder meer Rosberg in te halen. Daarna zat ik meteen in de slipstream van Kobayashi en Schumacher, maar toen ik mijn eerste pitstop afwerkte voelde ik dat mijn begrenzer niet goed werkte."

"Ik drukte er nog een keer op, waardoor het gedeactiveerd werd, zodat ik in de pitlane te snel reed en een stop-and-go kreeg. Ik vond deze straf onrechtvaardig, want normaal gezien krijgt een rijder dan alleen een drive-through penalty."

"Na mijn straf probeerde ik er nog het beste van te maken, omdat ik het gevoel had dat de negende plek nog mogelijk was. Het was echter niet gemakkelijk, want doordat ik maar twee keer een pitstop uitvoerde, waren mijn banden behoorlijk versleten."


Teamgenoot Jaime Alguersuari kende een teleurstellende race. De Spanjaard kan zelf niet goed plaatsen waarom hij niet beter kon doen dan een veertiende plek.

"Ik moet mijn race met de ingenieurs analyseren. Ik begrijp niet zo goed wat er gebeurd is: we waren zeer traag en de bandenslijtage lag echt hoog. Ik ben eerlijk gezegd al bij dat ik uberhaupt de race heb kunnen uitrijden."
[10 april 2011 - 14:55] Tom Michiels
VORIG: Hamilton en Alonso krijgen tijdstraf      VOLGEND: Webber gefrustreerd door KERS-problemen
 Zoeken: In:
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Raikkonen snelste na eerste testdag, Kubica negende  
Kimi Raikkonen heeft de snelste ronde neergezet tijdens de eerste testdag in Abu Dhabi. Toch was het Robert...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact