RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Japan
 Buemi: "Straf was onrechtvaardig"
Sebastien Buemi kan zich niet vinden in de straf die hij opgelegd kreeg nadat hij iets te snel de pitstraat doorreed. De Zwitser moest van de stewards een stop-and-go uitvoeren, waardoor hij op geen enkel moment nog aanspraak kon maken op de punten.

"Ik maakte een goede start en wist onder meer Rosberg in te halen. Daarna zat ik meteen in de slipstream van Kobayashi en Schumacher, maar toen ik mijn eerste pitstop afwerkte voelde ik dat mijn begrenzer niet goed werkte."

"Ik drukte er nog een keer op, waardoor het gedeactiveerd werd, zodat ik in de pitlane te snel reed en een stop-and-go kreeg. Ik vond deze straf onrechtvaardig, want normaal gezien krijgt een rijder dan alleen een drive-through penalty."

"Na mijn straf probeerde ik er nog het beste van te maken, omdat ik het gevoel had dat de negende plek nog mogelijk was. Het was echter niet gemakkelijk, want doordat ik maar twee keer een pitstop uitvoerde, waren mijn banden behoorlijk versleten."


Teamgenoot Jaime Alguersuari kende een teleurstellende race. De Spanjaard kan zelf niet goed plaatsen waarom hij niet beter kon doen dan een veertiende plek.

"Ik moet mijn race met de ingenieurs analyseren. Ik begrijp niet zo goed wat er gebeurd is: we waren zeer traag en de bandenslijtage lag echt hoog. Ik ben eerlijk gezegd al bij dat ik uberhaupt de race heb kunnen uitrijden."
[10 april 2011 - 14:55] Tom Michiels
VORIG: Hamilton en Alonso krijgen tijdstraf      VOLGEND: Webber gefrustreerd door KERS-problemen
 Zoeken: In:
Hamilton feest in Japan terwijl Vettel moet opgeven  
Lewis Hamilton heeft voor de derde keer de Grand Prix van Japan geworden. De Brit leidde van start...
Lees meer
Hamilton ongenaakbaar in Suzuka  
Lewis Hamilton heeft voor het eerst de pole positie behaald op Suzuka. Zo heeft de Brit op alle...
Lees meer
Bottas snelste in VT3, ondanks crash en tragere banden  
Mercedes heeft haar ware gelaat getoond in de derde vrije training in Japan. Valtteri Bottas en Lewis Hamilton...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact