RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Japan
 Webber gefrustreerd door KERS-problemen
Net als in AustraliŽ kende Mark Webber alweer een moeizame race. De AustraliŽr kende een bijzondere slechte start, maar wist zich uiteindelijk nog naar een vierde plek op te werken.

Webber werd door het uitvallen van zijn KERS-systeem twee keer hard afgestraft. Niet alleen verloor hij tijd door het niet functioneren van het energiebesparende systeem, ook moest hij eens dertig kilogram extra meezeulen. Alhoewel hij nog in de buurt kwam om de derde plek van Heidfeld af te nemen, was er onvoldoende tijd om een inhaalpoging te maken.

"Nee." zei Webber tegen BBC toen gevraagd werd of hij KERS had. "Het was een lastige race. Ik had een moeilijke start, en daarna was het een kwestie van overleven geworden. Vooral dan op het lange rechte stuk, want mijn KERS-systeem werkte niet."

"In de eerste drie ŗ vier ronden probeerde ik zoveel mogelijk wagens in te halen, maar ze wisten mijn pogingen altijd te pareren. Het was wel een interessante race, waarin ik veel geleerd heb. Het was mijn dagje niet, maar we zullen in China veel sterker staan."


In totaal maakte Webber vier pitstops tijden de race, maar deze aparte strategie betaalde zich niet uit. Zo verloor de Red Bull-piloot veel tijd achter een trager rijdende Lewis Hamilton.

"Lewis kende snel problemen met zijn banden. Ik hoopte met mijn bandenset een langere stint te rijden, maar omdat Lewis me zo tegenhield, beslisten we nog een wissel uit te voeren."
[10 april 2011 - 15:10] Tom Michiels
VORIG: Buemi: "Straf was onrechtvaardig"      VOLGEND: Video - Petrov vliegt
 Zoeken: In:
Hamilton feest in Japan terwijl Vettel moet opgeven  
Lewis Hamilton heeft voor de derde keer de Grand Prix van Japan geworden. De Brit leidde van start...
Lees meer
Hamilton ongenaakbaar in Suzuka  
Lewis Hamilton heeft voor het eerst de pole positie behaald op Suzuka. Zo heeft de Brit op alle...
Lees meer
Bottas snelste in VT3, ondanks crash en tragere banden  
Mercedes heeft haar ware gelaat getoond in de derde vrije training in Japan. Valtteri Bottas en Lewis Hamilton...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact