RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Webber gefrustreerd door KERS-problemen
Net als in AustraliŽ kende Mark Webber alweer een moeizame race. De AustraliŽr kende een bijzondere slechte start, maar wist zich uiteindelijk nog naar een vierde plek op te werken.

Webber werd door het uitvallen van zijn KERS-systeem twee keer hard afgestraft. Niet alleen verloor hij tijd door het niet functioneren van het energiebesparende systeem, ook moest hij eens dertig kilogram extra meezeulen. Alhoewel hij nog in de buurt kwam om de derde plek van Heidfeld af te nemen, was er onvoldoende tijd om een inhaalpoging te maken.

"Nee." zei Webber tegen BBC toen gevraagd werd of hij KERS had. "Het was een lastige race. Ik had een moeilijke start, en daarna was het een kwestie van overleven geworden. Vooral dan op het lange rechte stuk, want mijn KERS-systeem werkte niet."

"In de eerste drie ŗ vier ronden probeerde ik zoveel mogelijk wagens in te halen, maar ze wisten mijn pogingen altijd te pareren. Het was wel een interessante race, waarin ik veel geleerd heb. Het was mijn dagje niet, maar we zullen in China veel sterker staan."


In totaal maakte Webber vier pitstops tijden de race, maar deze aparte strategie betaalde zich niet uit. Zo verloor de Red Bull-piloot veel tijd achter een trager rijdende Lewis Hamilton.

"Lewis kende snel problemen met zijn banden. Ik hoopte met mijn bandenset een langere stint te rijden, maar omdat Lewis me zo tegenhield, beslisten we nog een wissel uit te voeren."
[10 april 2011 - 15:10] Tom Michiels
VORIG: Buemi: "Straf was onrechtvaardig"      VOLGEND: Video - Petrov vliegt
 Zoeken: In:
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Raikkonen snelste na eerste testdag, Kubica negende  
Kimi Raikkonen heeft de snelste ronde neergezet tijdens de eerste testdag in Abu Dhabi. Toch was het Robert...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact