RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Di Resta spaart kritiek op Pirelli niet
Force India-piloot Paul di Resta is niet te spreken over het rubber van Italiaans bandenleverancier Pirelli. De Schot vertelde dat hij tijdens de race meerdere keren geraakt werd door losvliegende stukjes rubber, de zogeheten 'marbles'.

Naast de ideale rijlijn was in Sepang duidelijk te zien dat er behoorlijk wat vuiligheid van de Pirelli-banden op de baan lag. Dit is te wijten door de hoge slijtage van de banden, waardoor veel rubber van de band wegspringt.

"Aan het einde van een race is het zeer moeilijk om een andere wagen in te halen. Een ander probleem is dat die 'marbles' altijd op mijn handen terechtkwam, wat veel pijn doet." deed di Resta zijn beklag tegen Telegraph.

"Rubber is zeker niet het zachtste materiaal wat er bestaat, en als het je op een verkeerde plek raakt, kan je daar hard van afzien."

Paul Hembery, motorsportdirecteur van Pirelli, was zelf verrast met de klacht van di Resta.

"Ik heb van de top drie in de race dergelijke klacht niet gehoord, maar als het zo een groot probleem is, zullen we het nader bekijken."

"Er werd in elk geval voldoende ingehaald. Of het aantal inhaalbewegingen op het einde van de race be´nvloedt wordt door de 'marbles' is voor mij echter moeilijk om te zeggen."
[11 april 2011 - 19:01] Tom Michiels
VORIG: Is Formule 1 te verwarrend aan het worden?      VOLGEND: Sauber deelt bonus uit ondanks diskwalificatie
 Zoeken: In:
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Raikkonen snelste na eerste testdag, Kubica negende  
Kimi Raikkonen heeft de snelste ronde neergezet tijdens de eerste testdag in Abu Dhabi. Toch was het Robert...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact