RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 McLaren werkt naarstig aan upgrades voor China
Dat McLaren er alles aan wil doen om Red Bull op het circuit te verslaan, is ondertussen wel duidelijk geworden. Het Britse team zou voor aankomend raceweekend in China kunnen rekenen op een nieuwe vloer en uitlaatsysteem.

"We hebben enkele nieuwe onderdelen die we op vrijdag zullen testen. Als ze werken, houden we ze voor de race, anders gaan ze terug naar het fabriek. Dat is nu eenmaal zo in de autosport." verklaarde teambaas Martin Whitmarsh.

"Het is mijn taak om het team gemotiveerd genoeg te krijgen om de wagen te verbeteren, en dat zijn we nu aan het doen. We hebben wat interessante upgrades voor vrijdag, maar jammer genoeg rest er ons niet meer zoveel tijd."

"Als je kijkt naar de progressie die we de laatste vier of vijf weken gemaakt hebben, kan je alleen maar trots zijn. Maar we zijn er nog niet. We streven naar een competitieve wagen die in staat is om races en uiteindelijk het wereldkampioenschap te winnen."


Op de vraag of de nieuwe vloer en uitlaatsysteem een grote verbetering zullen zijn, zei Whitmarsh: "Sommige elementen wel, maar daar kan ik nu geen duidelijk beeld op plakken."

"Wanneer je iets probeert te ontwikkelen, bestaat er altijd een kans dat op het circuit de gegevens niet overeenkomen met de windtunnel. De vloer die we voor AustraliŽ en MaleisiŽ gebruikt hebben was duidelijk een stap vooruit, maar in China hopen we nog meer vooruitgang te boeken."


De teambaas denkt dat McLaren fier mag zijn over haar raceweekend in MaleisiŽ. Hij meent dat het verschil met winnaar Sebastian Vettel niet zo groot was.

"We hebben het in de kwalificatie niet slecht gedaan. Doordat Lewis een probleem kende tijdens de race, werd hij achteruitgeslagen, maar Jenson moest niet onderdoen voor Sebastian."

"Ik zou liegen mocht Lewis niet teleurgesteld geweest zijn. Eigenlijk was zijn race bij de start al wat verpest door Nick, die perfect uit de startblokken reed. Hij (Hamilton nvdr) reed een goede tweede en derde stint, maar de laatste stint kende hij bijzonder veel moeite met de harde bandensoort."
[11 april 2011 - 20:06] Tom Michiels
VORIG: Vettel net als di Resta niet tevreden met Pirelli-rubber      VOLGEND: Domenicali: "Kwalificatie moet beter"
 Zoeken: In:
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Raikkonen snelste na eerste testdag, Kubica negende  
Kimi Raikkonen heeft de snelste ronde neergezet tijdens de eerste testdag in Abu Dhabi. Toch was het Robert...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact