RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Japan
 Horner blijft Webber steunen
Red Bull-teambaas Christian Horner vindt het zeer belangrijk dat Mark Webber snel weer een rol van betekenis kan spelen in het wereldkampioenschap.

De Australiër kende vooral een frustrerend begin in zijn nieuw Formule 1-seizoen. Zo reed Webber in zijn thuisrace slechts naar een vijfde plek, terwijl hij in Maleisië enkel maar de vierde positie kon opeisen. Telkenmale verhinderde technische problemen de goede prestaties van hem, maar Horner wil er alles aan doen om het tij te doen keren.

"Red Bull heeft maar één probleem: Webber terug in de titelstrijd brengen." begon Horner tegen Corriere della Sera. "Hij is naar mijn mening één van de sterkste rijders van het veld, en ik weet en voel gewoon dat hij snel op de voorgrond zal treden."

Er bestaat echter geen twijfel over dat op dit moment Sebastian Vettel de man van het moment is. De wereldkampioen lijkt bijzonder goed om te gaan met de RB7, de nieuwe wonderbolide van Adrian Newey.

Op de vraag wie van de twee (Vettel of Newey nvdr) het belangrijkste zijn voor Red Bull, zei Horner: "Ik kan daar eigenlijk niet op antwoorden. We hebben ze allebei nodig."

Toen gevraagd werd of het team meer overwinningen en titels kan behalen, repliceerde hij: "We willen dit op onze manier doen, zodat we van Red Bull een legende kunnen maken. Lewis Hamilton had gelijk toen hij vertelde dat we een drankengigant zijn, maar voorlopig doen we het niet slecht."

"Het is geweldig om zo te kunnen winnen. Wij voelen ons even succesvol als Benetton in 1994 en 1995, toen het team zoveel furore met Michael (Schumacher) maakte."
[13 april 2011 - 19:57] Tom Michiels
VORIG: Montezemelo: "Fernando mag mijn eerste minister worden"      VOLGEND: Riuz en Valsecchi krijgen eerste vrije training in China
 Zoeken: In:
Hamilton feest in Japan terwijl Vettel moet opgeven  
Lewis Hamilton heeft voor de derde keer de Grand Prix van Japan geworden. De Brit leidde van start...
Lees meer
Hamilton ongenaakbaar in Suzuka  
Lewis Hamilton heeft voor het eerst de pole positie behaald op Suzuka. Zo heeft de Brit op alle...
Lees meer
Bottas snelste in VT3, ondanks crash en tragere banden  
Mercedes heeft haar ware gelaat getoond in de derde vrije training in Japan. Valtteri Bottas en Lewis Hamilton...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact