RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Glock: "Virgin voelt hete adem van HRT"
Het gaat voorlopig niet goed bij Virgin. Al na twee races valt pijnlijk op dat het Australische team al twee seconden moet toegeven op concurrent Team Lotus, terwijl HRT in MaleisiŽ aantoonde dat de F111-bolide meer in haar mars heeft dan menig persoon vermoedt.

Timo Glock, die reeds zijn frustratie uitte over de slecht presterende MVR-02, vreest dat zijn team het onderspit zal moeten delven voor het geplaagde Spaanse team, indien het niet snel met enkele goede upgrades op de proppen komt.

"Van wat ik al gezien heb, moet de wagen zeker twee seconden sneller worden." zei Glock tegen Auto Motor und Sport.

In de hoop een grote sprong voorwaarts te nemen, zal Virgin voor de Grand Prix van Turkije een grote aerodynamische upgrade meebrengen. Zo zal de neus verhoogd worden, krijgt de wagen een nieuwe vloer en een op Red Bull gebaseerde uitlaat. Tenslotte zouden ook de vleugels en de achterophanging van de wagen herzien worden.

"Als we niet snel iets aan deze situatie doen, dan is het heel goed mogelijk dat HRT ons in de race te snel af zal zijn."

De Duitser vreest dat de achterstand op Team Lotus nu al niet meer goedgemaakt zal kunnen worden, wetende dat het groene team in Turkije met enkele grote upgrades op de proppen komt.

"In MaleisiŽ kon ik in het begin van de race Team Lotus wat volgen, maar na een paar ronden waren ze al met de noorderzon verdwenen. We zijn gewoonweg veel te traag voor hen."
[13 april 2011 - 20:10] Tom Michiels
VORIG: Riuz en Valsecchi krijgen eerste vrije training in China      VOLGEND: Coulthard: "Sepang was fascinerend, niet verwarrend"
 Zoeken: In:
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Raikkonen snelste na eerste testdag, Kubica negende  
Kimi Raikkonen heeft de snelste ronde neergezet tijdens de eerste testdag in Abu Dhabi. Toch was het Robert...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact