RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Japan
 Glock: "Virgin voelt hete adem van HRT"
Het gaat voorlopig niet goed bij Virgin. Al na twee races valt pijnlijk op dat het Australische team al twee seconden moet toegeven op concurrent Team Lotus, terwijl HRT in MaleisiŽ aantoonde dat de F111-bolide meer in haar mars heeft dan menig persoon vermoedt.

Timo Glock, die reeds zijn frustratie uitte over de slecht presterende MVR-02, vreest dat zijn team het onderspit zal moeten delven voor het geplaagde Spaanse team, indien het niet snel met enkele goede upgrades op de proppen komt.

"Van wat ik al gezien heb, moet de wagen zeker twee seconden sneller worden." zei Glock tegen Auto Motor und Sport.

In de hoop een grote sprong voorwaarts te nemen, zal Virgin voor de Grand Prix van Turkije een grote aerodynamische upgrade meebrengen. Zo zal de neus verhoogd worden, krijgt de wagen een nieuwe vloer en een op Red Bull gebaseerde uitlaat. Tenslotte zouden ook de vleugels en de achterophanging van de wagen herzien worden.

"Als we niet snel iets aan deze situatie doen, dan is het heel goed mogelijk dat HRT ons in de race te snel af zal zijn."

De Duitser vreest dat de achterstand op Team Lotus nu al niet meer goedgemaakt zal kunnen worden, wetende dat het groene team in Turkije met enkele grote upgrades op de proppen komt.

"In MaleisiŽ kon ik in het begin van de race Team Lotus wat volgen, maar na een paar ronden waren ze al met de noorderzon verdwenen. We zijn gewoonweg veel te traag voor hen."
[13 april 2011 - 20:10] Tom Michiels
VORIG: Riuz en Valsecchi krijgen eerste vrije training in China      VOLGEND: Coulthard: "Sepang was fascinerend, niet verwarrend"
 Zoeken: In:
Hamilton feest in Japan terwijl Vettel moet opgeven  
Lewis Hamilton heeft voor de derde keer de Grand Prix van Japan geworden. De Brit leidde van start...
Lees meer
Hamilton ongenaakbaar in Suzuka  
Lewis Hamilton heeft voor het eerst de pole positie behaald op Suzuka. Zo heeft de Brit op alle...
Lees meer
Bottas snelste in VT3, ondanks crash en tragere banden  
Mercedes heeft haar ware gelaat getoond in de derde vrije training in Japan. Valtteri Bottas en Lewis Hamilton...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact