RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Japan
 Schumacher: "Onze start was ontgoochelend"
Michael Schumacher is een van de ex-winnaars op het circuit van Sjanghai in China. De Duitser kende dit jaar echter geen al te goede start van het seizoen - ondanks een puntenfinish afgelopen weekend.

"Ik moet helaas toegeven dat we een ontgoochelende start van het seizoen kenden. We hadden zeker hogere verwachtingen maar we konden deze niet inlossen. Het is echter niet de eerste keer dat ik meemaak dat de zaken niet helemaal gaan zoals ik zou willen maar de enige manier om dit op te lossen is door hard te werken en dat is ook wat we momenteel aan het doen zijn."

Aangezien er weinig tijd verstreken is tussen MaleisiŽ en China, moeten er ook geen grote wijzigingen aan de Mercedes MGP W02 verwacht worden. Toch hoopt Schumacher om goed te kunnen presteren.

"We hebben in MaleisiŽ veel geleerd over de wagen. Tussen MaleisiŽ en China zit echter heel weinig tijd en dus hebben we geen grote upgrades voor dit weekend. Die komen later wel. Dit weekend moeten we proberen de auto nog beter te begrijpen en het maximale uit ons pakket halen. We weten dat we nog meer uit onze wagen kunnen halen dan we tot nu toe gedaan hebben. We hebben alleen nog niet de settings gevonden om er maximaal gebruik van te maken."

Dat er zoveel mogelijkheden zijn om een Formule 1-wagen af te stellen, maakt het ook niet makkelijk om de vinger op de wonde te leggen waarom de Mercedes snelheid tekort komt.

"Zoals je wel weet ligt het geheim van de Formule 1 niet bij ťťn onderdeel. Je moet aandacht hebben voor alle details. Bij de details zitten ook minder belangrijke zaken, maar we doen er alles aan om alle onderdelen te evalueren en om hen zo optimaal mogelijk te laten samenwerken."
[14 april 2011 - 18:37] Jeroen Winters
VORIG: Alonso: "Vettel ligt buiten bereik"      VOLGEND: Vettel rekent op KERS dit weekend
 Zoeken: In:
Hamilton feest in Japan terwijl Vettel moet opgeven  
Lewis Hamilton heeft voor de derde keer de Grand Prix van Japan geworden. De Brit leidde van start...
Lees meer
Hamilton ongenaakbaar in Suzuka  
Lewis Hamilton heeft voor het eerst de pole positie behaald op Suzuka. Zo heeft de Brit op alle...
Lees meer
Bottas snelste in VT3, ondanks crash en tragere banden  
Mercedes heeft haar ware gelaat getoond in de derde vrije training in Japan. Valtteri Bottas en Lewis Hamilton...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact