RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Japan
 Petrov grijpt terug naar zijn eerste chassis
Vitaly Petrov maakte in MaleisiŽ een indrukwekkende sprong doordat hij bij het uitkomen van bocht 8 te breed ging en bij het terug opkomen van de baan een kerb raakte. Hierdoor werd zijn wagen in de lucht gekatapulteerd en brak de stuurkolom af. Petrov geeft losgekomen rubberrestjes - marbles - als oorzaak voor zijn incident.

"Er ligt zoveel rubber naast de rijlijn, maar ook op de ideale lijn. Je kan op tv-beelden zien dat ik niet te breed ging in bocht 7. Ik raakte de kerbs zelfs niet, maar dan pikte ik plots rubber op en kreeg ik meer en meer onderstuur. Ik vertraagde maar besefte dat ik de bocht niet ging halen en dus ging ik breed. Toen ik terug de baan op stuurde wist ik dat ik over een kerb moest, maar zo'n sprong had ik niet verwacht."

Gelukkig bleef Petrov ongedeerd bij het incident, al is het ontgoochelend dat hij moest opgeven met een gebroken stuurkolom.

"Het is heel jammer. Ik voelde geen pijn ofzo, maar ik ben wel ontgoocheld. Ik had niet verwacht dat ik zo zou vliegen!"

Om zeker te zijn dat het chassis niet beschadigd is geraakt, zal Petrov dit weekend de Grand Prix van China rijden met het chassis dat hij ook al in Melbourne heeft gebruikt.
[14 april 2011 - 19:10] Jeroen Winters
VORIG: Vettel rekent op KERS dit weekend      VOLGEND: Formule 1-teams gewaarschuwd voor Fukushima
 Zoeken: In:
Hamilton feest in Japan terwijl Vettel moet opgeven  
Lewis Hamilton heeft voor de derde keer de Grand Prix van Japan geworden. De Brit leidde van start...
Lees meer
Hamilton ongenaakbaar in Suzuka  
Lewis Hamilton heeft voor het eerst de pole positie behaald op Suzuka. Zo heeft de Brit op alle...
Lees meer
Bottas snelste in VT3, ondanks crash en tragere banden  
Mercedes heeft haar ware gelaat getoond in de derde vrije training in Japan. Valtteri Bottas en Lewis Hamilton...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact