RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Japan
 Team Lotus blij met probleemloze vrijdag
Team Lotus-piloten Jarno Trulli en Heikki Kovalainen zijn bijzonder gelukkig met de twee vrije trainingen die ze hebben weten af te werken. Beiden geloven dat dit de perfecte springplank is voor hun Chinees raceweekend.

"Het is goed om een dag zonder betrouwbaarheidsproblemen meegemaakt te hebben. Ik ben hoopvol voor de rest van het weekend." begon Kovalainen. "De wagen kende in de ochtend een goede balans, maar in de namiddag hebben de wijzigingen die we doorgevoerd hebben niet echt een positief effect gehad. Ik voelde me niet comfortabel in de T128."

"Ik had enkele problemen met het verkeer, zodat ik niet alles uit de bolide kon halen. Maar met een nacht en nog een vrije training voor de boeg ben ik optimistisch."


Technisch directeur Mike Gascoyne voegde er aan toe dat hij beide piloten in staat acht om morgen Q2 te bereiken.

"Dit was een zeer productieve vrijdag, veel beter dan in Melbourne en Sepang. Ik denk dat dit onze competiviteit ten goede komt. Luiz (Razia) deed deze ochtend goed werk, ondanks een ophangingsprobleem aan de wagen."

"Met onze racepiloten hebben we het volledige programma weten af te werken, maar het verkeer zorgde ervoor dat we de zachte banden niet ten volle hebben weten te benutten. Daarom konden we onze werkelijke snelheid niet tonen."

"De banden werken hier zeer goed - we zijn er in elk geval in geslaagd om de banden voldoende op temperatuur te brengen. Ik geloof dat we morgen nog zeer goed kunnen presteren, ik ben dan ook hoopvol dat we Q2 zouden kunnen bereiken."
[15 april 2011 - 20:37] Tom Michiels
VORIG: Video - Maldonado spint in VT1      VOLGEND: Williams twijfelt over uitlaatsysteem
 Zoeken: In:
Hamilton feest in Japan terwijl Vettel moet opgeven  
Lewis Hamilton heeft voor de derde keer de Grand Prix van Japan geworden. De Brit leidde van start...
Lees meer
Hamilton ongenaakbaar in Suzuka  
Lewis Hamilton heeft voor het eerst de pole positie behaald op Suzuka. Zo heeft de Brit op alle...
Lees meer
Bottas snelste in VT3, ondanks crash en tragere banden  
Mercedes heeft haar ware gelaat getoond in de derde vrije training in Japan. Valtteri Bottas en Lewis Hamilton...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact