RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Japan
 Alguersuari bijzonder trots op Toro Rosso
Jaime Alguersuari was meer dan tevreden over zijn Chinese kwalificatie. Niet alleen hij, maar ook teamgenoot Sebastien Buemi wisten zich voor het kleine Italiaanse team in Q3 te kwalificeren.

In tegenstelling tot Melbourne en Sepang, was het deze keer Alguersuari die zich het best voor Toro Rosso positioneerde. De Spanjaard start morgen als zevende, teamgenoot Buemi als negende.

"Het is ongelofelijk dat ik en Sebastien tot Q3 hebben kunnen doorstoten, wat voor het team een groot succes is. We hadden dit niet echt verwacht, maar de rode vlag in Q2 heeft ons zeker goed geholpen."

"Morgen acht ik ons in staat om enkele belangrijke punten te scoren en ben daarom behoorlijk optimistisch. We kozen een set-up die beter is in de race, wat bemoedigend is."

"Het klopt dat we het niet gewoon zijn om vanop deze positie te starten, en de kans bestaat dat ik morgen een defensieve race zal moeten rijden. Net zoals altijd zal het managen van banden een cruciale factor zijn."


Ook Buemi was meer dan te spreken over zijn team, al is hij een beetje teleurgesteld dat hij enkel de negende plek kon opeisen.

"Ik ben blij voor het team, twee wagens in de top tien is een prachtig resultaat. Ik ben wel wat teleurgesteld, want het verschil tussen zevende en negende was slechts een halve tiende verschil. Het team mag in elk geval fier zijn op haar prestaties."

"Wat de omstandigheden morgen zullen zijn, ik weet dat het team hard gewerkt heeft, alsook onze mensen in het fabriek in Faenza. Ik hoop dat we sterk genoeg zullen zijn om enkele mooie punten te sprokkelen."
[16 april 2011 - 11:05] Tom Michiels
VORIG: Button: "Vettel was ongrijpbaar"      VOLGEND: Hamilton offert kwalificatie op voor betere race
 Zoeken: In:
Hamilton feest in Japan terwijl Vettel moet opgeven  
Lewis Hamilton heeft voor de derde keer de Grand Prix van Japan geworden. De Brit leidde van start...
Lees meer
Hamilton ongenaakbaar in Suzuka  
Lewis Hamilton heeft voor het eerst de pole positie behaald op Suzuka. Zo heeft de Brit op alle...
Lees meer
Bottas snelste in VT3, ondanks crash en tragere banden  
Mercedes heeft haar ware gelaat getoond in de derde vrije training in Japan. Valtteri Bottas en Lewis Hamilton...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact