RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Alguersuari bijzonder trots op Toro Rosso
Jaime Alguersuari was meer dan tevreden over zijn Chinese kwalificatie. Niet alleen hij, maar ook teamgenoot Sebastien Buemi wisten zich voor het kleine Italiaanse team in Q3 te kwalificeren.

In tegenstelling tot Melbourne en Sepang, was het deze keer Alguersuari die zich het best voor Toro Rosso positioneerde. De Spanjaard start morgen als zevende, teamgenoot Buemi als negende.

"Het is ongelofelijk dat ik en Sebastien tot Q3 hebben kunnen doorstoten, wat voor het team een groot succes is. We hadden dit niet echt verwacht, maar de rode vlag in Q2 heeft ons zeker goed geholpen."

"Morgen acht ik ons in staat om enkele belangrijke punten te scoren en ben daarom behoorlijk optimistisch. We kozen een set-up die beter is in de race, wat bemoedigend is."

"Het klopt dat we het niet gewoon zijn om vanop deze positie te starten, en de kans bestaat dat ik morgen een defensieve race zal moeten rijden. Net zoals altijd zal het managen van banden een cruciale factor zijn."


Ook Buemi was meer dan te spreken over zijn team, al is hij een beetje teleurgesteld dat hij enkel de negende plek kon opeisen.

"Ik ben blij voor het team, twee wagens in de top tien is een prachtig resultaat. Ik ben wel wat teleurgesteld, want het verschil tussen zevende en negende was slechts een halve tiende verschil. Het team mag in elk geval fier zijn op haar prestaties."

"Wat de omstandigheden morgen zullen zijn, ik weet dat het team hard gewerkt heeft, alsook onze mensen in het fabriek in Faenza. Ik hoop dat we sterk genoeg zullen zijn om enkele mooie punten te sprokkelen."
[16 april 2011 - 11:05] Tom Michiels
VORIG: Button: "Vettel was ongrijpbaar"      VOLGEND: Hamilton offert kwalificatie op voor betere race
 Zoeken: In:
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Raikkonen snelste na eerste testdag, Kubica negende  
Kimi Raikkonen heeft de snelste ronde neergezet tijdens de eerste testdag in Abu Dhabi. Toch was het Robert...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact