RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Schumacher krijgt alweer tegenwerking van zijn DRS
Michael Schumacher blijft maar problemen hebben met zijn verstelbare achtervleugel. Ditmaal zorgde het ervoor dat hij teamgenoot Nico Rosberg niet kon volgen naar het derde kwalificatiegedeelte.

Terwijl Rosberg zich op een hoopgevende vierde plek kwalificeerde, staat Schumacher tien plaatsen verder geparkeerd. Alweer zou het Drag Reduction Sytem niet goed gewerkt hebben, wat de snelheid van de W02 niet ten goede kwam.

"Het is bijzonder spijtig dat ik de werkelijke snelheid van de wagen niet heb kunnen aantonen, want het team heeft zich ontzettend verbeterd. Nico bewees vandaag dat een vierde plaats een realistisch doel was." zei de voormalige wereldkampioen.

"Om één of andere reden kon ik mijn rondetijd in Q2 niet goed krijgen, maar het team vertelde me dat het DRS alweer niet goed zou gewerkt hebben. Dat zorgde ervoor dat ik mijn rempunt in de veertiende bocht miste."

"Het is logisch dat ik nu op een sterke start hoop, en dat de racesnelheid voldoende zal zijn om de nodige posities goed te maken."


Teambaas Ross Brawn vond het zelf teleurstellend dat Schumacher niet in staat was om zijn werkelijke snelheid te tonen.

"De wagen is dit weekend al veel beter geweest, en we zaten sowieso in een goede positie. Het is een schande dat Michaels DRS weer niet goed werkte, en dat hij ook tegenwerking kreeg door het zwaaien van die rode vlag. Dat heeft hem zeer veel tijd gekost."
[16 april 2011 - 11:21] Tom Michiels
VORIG: D      VOLGEND: Heidfeld gefrustreerd door verkeer in Q2
 Zoeken: In:
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Raikkonen snelste na eerste testdag, Kubica negende  
Kimi Raikkonen heeft de snelste ronde neergezet tijdens de eerste testdag in Abu Dhabi. Toch was het Robert...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact