RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Japan
 Heidfeld gefrustreerd door verkeer in Q2
Lotus Renault-rijder Nick Heidfeld wijst vooral met beschuldigende vinger naar het verkeer op het einde van Q2 als voornaamste reden waarom hij niet naar het laatste kwalificatiegedeelte kon doorstoten.

De Duitser besliste om in Q2 maar één vliegende ronde te rijden, maar teamgenoot Vitaly Petrov verpestte zijn strategie aangezien hij zijn R31 door een technisch mankement op het circuit parkeerde.

Door dit incident werd de rode vlag gezwaaid, zodat op twee minuten van het einde er veel verkeer op het circuit was. Heidfeld was niet bij machte om een degelijke rondetijd neer te zetten.

"Het is frustrerend om vanop de zestiende plek te moeten starten, want dit is geen goede weerspiegeling van onze snelheid. Het was al lang ons idee om maar één ronde te rijden, maar de rode vlag zorgde ervoor dat het heel druk werd."

"Je moest echt als eerste aan de lichten zijn, maar veel wagens gingen snel naar het einde van de pitstraat. Ik kon dan wel een ronde rijden, door het verkeer had ik nooit een vrije baan."

"Ik geloof in elk geval in onze racesnelheid, en hoop dat deze snel genoeg is om nog punten te scoren. Het is een circuit waarop je kan inhalen, dus met een goede start hoop ik in elk geval snel terug vooraan te rijden."
[16 april 2011 - 12:28] Tom Michiels
VORIG: Schumacher krijgt alweer tegenwerking van zijn DRS      VOLGEND: Luizzi: "107%-regel vormt geen bedreiging meer"
 Zoeken: In:
Hamilton feest in Japan terwijl Vettel moet opgeven  
Lewis Hamilton heeft voor de derde keer de Grand Prix van Japan geworden. De Brit leidde van start...
Lees meer
Hamilton ongenaakbaar in Suzuka  
Lewis Hamilton heeft voor het eerst de pole positie behaald op Suzuka. Zo heeft de Brit op alle...
Lees meer
Bottas snelste in VT3, ondanks crash en tragere banden  
Mercedes heeft haar ware gelaat getoond in de derde vrije training in Japan. Valtteri Bottas en Lewis Hamilton...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact