RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Heidfeld gefrustreerd door verkeer in Q2
Lotus Renault-rijder Nick Heidfeld wijst vooral met beschuldigende vinger naar het verkeer op het einde van Q2 als voornaamste reden waarom hij niet naar het laatste kwalificatiegedeelte kon doorstoten.

De Duitser besliste om in Q2 maar één vliegende ronde te rijden, maar teamgenoot Vitaly Petrov verpestte zijn strategie aangezien hij zijn R31 door een technisch mankement op het circuit parkeerde.

Door dit incident werd de rode vlag gezwaaid, zodat op twee minuten van het einde er veel verkeer op het circuit was. Heidfeld was niet bij machte om een degelijke rondetijd neer te zetten.

"Het is frustrerend om vanop de zestiende plek te moeten starten, want dit is geen goede weerspiegeling van onze snelheid. Het was al lang ons idee om maar één ronde te rijden, maar de rode vlag zorgde ervoor dat het heel druk werd."

"Je moest echt als eerste aan de lichten zijn, maar veel wagens gingen snel naar het einde van de pitstraat. Ik kon dan wel een ronde rijden, door het verkeer had ik nooit een vrije baan."

"Ik geloof in elk geval in onze racesnelheid, en hoop dat deze snel genoeg is om nog punten te scoren. Het is een circuit waarop je kan inhalen, dus met een goede start hoop ik in elk geval snel terug vooraan te rijden."
[16 april 2011 - 12:28] Tom Michiels
VORIG: Schumacher krijgt alweer tegenwerking van zijn DRS      VOLGEND: Luizzi: "107%-regel vormt geen bedreiging meer"
 Zoeken: In:
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Raikkonen snelste na eerste testdag, Kubica negende  
Kimi Raikkonen heeft de snelste ronde neergezet tijdens de eerste testdag in Abu Dhabi. Toch was het Robert...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact