RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Japan
 Berger: "Webber is de nummer twee"
Als Sebastian Vettel blijft presteren zoals hij nu doet, dreigt Mark Webber zich in de rol van tweede rijder te verdringen. Dat is de mening van Gerhard Berger, die enkele jaren geleden bij Toro Rosso nog de teambaas was van de jonge Duitser.

"Seb wilde de jongste wereldkampioen worden, en wilde eveneens de eerste titel voor Red Bull scoren. Hij wil ook sneller zijn dan zijn teamgenoot, en op dit moment is hij in alles geslaagd." zei Berger tegen Welt.

Hij gelooft dat Vettel in staat is om veel titels te winnen, terwijl zijn Australische teamgenoot meer zal afzwakken naar een ondersteunende rol, zoals Rubens Barrichello bij Ferrari.

"Het ziet er in elk geval zo naar uit. Seb was vorig jorig jaar al de snelste van de twee, maar in het midden van het seizoen kende hij een mindere periode. Op dit moment is het verschil tussen de twee nog groter geworden. De rollen zijn duidelijk verdeeld."

De Oostenrijker speculeert dat het voor Webber mentaal zeer moeilijk moet zijn om te zien hoe Vettel meteen een contractverlenging bleef, terwijl hij zich nog altijd moet bewijzen.

"Wanneer het niet zo goed gaat, is de druk altijd hoog. Ik denk wel dat er een tijd komt dat Mark terug races zal winnen, want hij is een geweldige rijder, maar het is een algemeen beeld dat Seb de leider is."
[17 april 2011 - 08:32] Tom Michiels
VORIG: Luizzi: "107%-regel vormt geen bedreiging meer"      VOLGEND: GP China: De startgrid
 Zoeken: In:
Hamilton feest in Japan terwijl Vettel moet opgeven  
Lewis Hamilton heeft voor de derde keer de Grand Prix van Japan geworden. De Brit leidde van start...
Lees meer
Hamilton ongenaakbaar in Suzuka  
Lewis Hamilton heeft voor het eerst de pole positie behaald op Suzuka. Zo heeft de Brit op alle...
Lees meer
Bottas snelste in VT3, ondanks crash en tragere banden  
Mercedes heeft haar ware gelaat getoond in de derde vrije training in Japan. Valtteri Bottas en Lewis Hamilton...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact