RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Berger: "Webber is de nummer twee"
Als Sebastian Vettel blijft presteren zoals hij nu doet, dreigt Mark Webber zich in de rol van tweede rijder te verdringen. Dat is de mening van Gerhard Berger, die enkele jaren geleden bij Toro Rosso nog de teambaas was van de jonge Duitser.

"Seb wilde de jongste wereldkampioen worden, en wilde eveneens de eerste titel voor Red Bull scoren. Hij wil ook sneller zijn dan zijn teamgenoot, en op dit moment is hij in alles geslaagd." zei Berger tegen Welt.

Hij gelooft dat Vettel in staat is om veel titels te winnen, terwijl zijn Australische teamgenoot meer zal afzwakken naar een ondersteunende rol, zoals Rubens Barrichello bij Ferrari.

"Het ziet er in elk geval zo naar uit. Seb was vorig jorig jaar al de snelste van de twee, maar in het midden van het seizoen kende hij een mindere periode. Op dit moment is het verschil tussen de twee nog groter geworden. De rollen zijn duidelijk verdeeld."

De Oostenrijker speculeert dat het voor Webber mentaal zeer moeilijk moet zijn om te zien hoe Vettel meteen een contractverlenging bleef, terwijl hij zich nog altijd moet bewijzen.

"Wanneer het niet zo goed gaat, is de druk altijd hoog. Ik denk wel dat er een tijd komt dat Mark terug races zal winnen, want hij is een geweldige rijder, maar het is een algemeen beeld dat Seb de leider is."
[17 april 2011 - 08:32] Tom Michiels
VORIG: Luizzi: "107%-regel vormt geen bedreiging meer"      VOLGEND: GP China: De startgrid
 Zoeken: In:
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Raikkonen snelste na eerste testdag, Kubica negende  
Kimi Raikkonen heeft de snelste ronde neergezet tijdens de eerste testdag in Abu Dhabi. Toch was het Robert...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact