RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Benzinelek verknalde bijna Hamilton's race
Het had niet veel gescheeld of race-winnaar Lewis Hamilton kon de Grand Prix van China niet eens beginnen. De Brit kende namelijk een benzinelek toen de mecaniciens de wagen in de pits wilde starten. De motorkap werd van de wagen gehaald luttele minuten voor de pitlane gesloten werd en het team werkte koortsachtig om het lek op te lossen. Met nog 35 seconden voor het sluiten van de pitlane kon Hamilton zich nog op de startgrid plaatsen.

"Ik was niet echt ongerust. Ik wist wel niet precies wat er gebeurde maar ze moesten wel veel bodywork wegnemen. We wisten dat we nog zes minuten hadden en toen kwam gelukkig alles in orde met nog twee minuten op de klok. Voor mij was het daarbij belangrijk om kalm te blijven. Het belangrijkste is dat de jongens in de garage de wagen op tijd buiten kregen."

Misschien dankzij deze extra adrenalinestoot reed Hamilton een fenomenale race en passeerde hij Button, Rosberg en Vettel om uiteindelijk een mooie overwinning te boeken - een overwinning die een einde brengt aan de zegereeks van Sebastian Vettel.

"Ik ben echt overweldigd. Het voelt echt alsof het enorm lang geleden is dat ik nog gewonnen had. Ik ben dan ook trots en heel dankbaar voor het harde werk dat we geleverd hebben. Ik blijf echter pushen en hopelijk volgt er nog veel meer van dit."

Hamilton gaf gisteren al aan dat hij de keuze maakte om een kwalificatierun op te geven om zo een set nieuwe banden te hebben voor de race. Vandaag bleek deze gok te lonen.

"De strategie die we gisteren in de kwalificatie gebruikten heeft ons vandaag zeker geholpen. Onze nieuwe banden gingen namelijk nog iets langer mee dan deze van de jongens voor me. Daarnaast verliepen de pitstops ook geweldig goed en voelde de wagen fantastisch aan. Proficiat aan de jongens in de fabriek die er alles aan gedaan hebben om onze wagen zo te maken. Het is geweldig!"
[17 april 2011 - 11:57] Jeroen Winters
VORIG: Button verliest tijd na stop voor verkeerde pitbox      VOLGEND: Vettel: "Tweestopstrategie was wellicht verkeerd"
 Zoeken: In:
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Raikkonen snelste na eerste testdag, Kubica negende  
Kimi Raikkonen heeft de snelste ronde neergezet tijdens de eerste testdag in Abu Dhabi. Toch was het Robert...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact