RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Japan
 Benzinelek verknalde bijna Hamilton's race
Het had niet veel gescheeld of race-winnaar Lewis Hamilton kon de Grand Prix van China niet eens beginnen. De Brit kende namelijk een benzinelek toen de mecaniciens de wagen in de pits wilde starten. De motorkap werd van de wagen gehaald luttele minuten voor de pitlane gesloten werd en het team werkte koortsachtig om het lek op te lossen. Met nog 35 seconden voor het sluiten van de pitlane kon Hamilton zich nog op de startgrid plaatsen.

"Ik was niet echt ongerust. Ik wist wel niet precies wat er gebeurde maar ze moesten wel veel bodywork wegnemen. We wisten dat we nog zes minuten hadden en toen kwam gelukkig alles in orde met nog twee minuten op de klok. Voor mij was het daarbij belangrijk om kalm te blijven. Het belangrijkste is dat de jongens in de garage de wagen op tijd buiten kregen."

Misschien dankzij deze extra adrenalinestoot reed Hamilton een fenomenale race en passeerde hij Button, Rosberg en Vettel om uiteindelijk een mooie overwinning te boeken - een overwinning die een einde brengt aan de zegereeks van Sebastian Vettel.

"Ik ben echt overweldigd. Het voelt echt alsof het enorm lang geleden is dat ik nog gewonnen had. Ik ben dan ook trots en heel dankbaar voor het harde werk dat we geleverd hebben. Ik blijf echter pushen en hopelijk volgt er nog veel meer van dit."

Hamilton gaf gisteren al aan dat hij de keuze maakte om een kwalificatierun op te geven om zo een set nieuwe banden te hebben voor de race. Vandaag bleek deze gok te lonen.

"De strategie die we gisteren in de kwalificatie gebruikten heeft ons vandaag zeker geholpen. Onze nieuwe banden gingen namelijk nog iets langer mee dan deze van de jongens voor me. Daarnaast verliepen de pitstops ook geweldig goed en voelde de wagen fantastisch aan. Proficiat aan de jongens in de fabriek die er alles aan gedaan hebben om onze wagen zo te maken. Het is geweldig!"
[17 april 2011 - 11:57] Jeroen Winters
VORIG: Button verliest tijd na stop voor verkeerde pitbox      VOLGEND: Vettel: "Tweestopstrategie was wellicht verkeerd"
 Zoeken: In:
Hamilton feest in Japan terwijl Vettel moet opgeven  
Lewis Hamilton heeft voor de derde keer de Grand Prix van Japan geworden. De Brit leidde van start...
Lees meer
Hamilton ongenaakbaar in Suzuka  
Lewis Hamilton heeft voor het eerst de pole positie behaald op Suzuka. Zo heeft de Brit op alle...
Lees meer
Bottas snelste in VT3, ondanks crash en tragere banden  
Mercedes heeft haar ware gelaat getoond in de derde vrije training in Japan. Valtteri Bottas en Lewis Hamilton...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact