RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Japan
 Rosberg verliest podiumplaats door benzinetekort
Het zag er lage tijd heel goed uit voor Nico Rosberg, nadat hij een tijdlang aan de leiding van de race reed. Een podiumplaats zat er zeker nog in, maar de Duitser kreeg af te rekenen met een tekort aan benzine, waardoor hij het rustiger aan moest doen. Dat liet de concurrentie toe om hem te passeren. Rosberg eindigde uiteindelijk als vijfde.

"Ik ben natuurlijk ontgoocheld omdat er vandaag meer had ingezeten. Het gaf een geweldig gevoel om de race een tijd te leiden maar daarna hadden we problemen met het brandstofverbruik en daardoor konden we onze positie niet vasthouden. We konden vandaag zeker op het podium gestaan hebben zonder dat probleem maar we zullen uit dit probleem leren en ervoor zorgen dat het zich niet opnieuw voordoet. We hebben dit weekend wel duidelijk een stap voorwaarts gezet met de wagen en dat is goed om vast te stellen."

Teamgenoot Michael Schumacher startte als veertiende en kon zich na mooie inhaalacties opwerken tot de achtste plaats. De Duitser bevestigt dat de Mercedes een pak verbeterd is.

"Dit was veel racing en opwinding in n Grand Prix vanmiddag! Ik ben blij dat het harde werk van onze jongens beloond werd. We hebben een grote vooruitgang geboekt met onze wagen en alles ging goed. We gaan nu naar de Europese races en in Instanboel zullen we enkele upgrades klaar hebben. Hiermee moet het nog beter gaan. Het is echter goed om Azi met een positief gevoel te verlaten."
[17 april 2011 - 12:43] Jeroen Winters
VORIG: Webber tevreden dat teamgenoot niet wint      VOLGEND: D
 Zoeken: In:
Hamilton feest in Japan terwijl Vettel moet opgeven  
Lewis Hamilton heeft voor de derde keer de Grand Prix van Japan geworden. De Brit leidde van start...
Lees meer
Hamilton ongenaakbaar in Suzuka  
Lewis Hamilton heeft voor het eerst de pole positie behaald op Suzuka. Zo heeft de Brit op alle...
Lees meer
Bottas snelste in VT3, ondanks crash en tragere banden  
Mercedes heeft haar ware gelaat getoond in de derde vrije training in Japan. Valtteri Bottas en Lewis Hamilton...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact