RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Kovalainen: "Virgin heeft een windtunnel nodig"
Heikki Kovalainen heeft concurrent Virgin aangeraden om haar wagens niet meer te ontwikkelen via het computersimulatieprogramma CFD.

Na een moeilijk debuutseizoen in 2010, is het Australische team nog meer naar de achtergrond weggezakt. Het is zelfs zo erg, dat HRT veel kans maakt om in de komende races Virgin uit te dagen.

Wagenontwerper Nick Wirth, die de leiding heeft over Wirth Research, een bedrijf gespecialiseerd in virtuele ingenieurprogrammas, zou volgens Kovalainen zich beter richten op een windtunnel.

"Als Adrian Newey met een windtunnel werkt, dan is het niet meer dan normaal dat de andere teams hierop moeten anticiperen door ook hiermee te werken." zei de Fin tegen Auto Motor und Sport.

Virgin zal ook op dit vlak rekening moeten houden met het felgeplaagde HRT, dat vanaf dit jaar gebruik mag maken van een windtunnel van Mercedes GP.

"Wij hebben helemaal geen schrik meer in de kwalificatie. Het is nu ons doel om Virgin uit te dagen." zei Narain Karthikeyan nog in China.
[17 april 2011 - 15:38] Tom Michiels
VORIG: Video - Vettel laat zich kloppen door McLaren      VOLGEND: GP China: Snelste ronden
 Zoeken: In:
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Raikkonen snelste na eerste testdag, Kubica negende  
Kimi Raikkonen heeft de snelste ronde neergezet tijdens de eerste testdag in Abu Dhabi. Toch was het Robert...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact