RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Ferrari werkt aan probleem met windtunnel
Ferrari werkt verwoed aan het verhelpen van een probleem met haar windtunnel. De hele zaak heeft de ontwikkeling van de huidige wagen enorm vertraagd.

Luca di Montezemolo, voorzitter van Ferrari, liet na de race in Sjanghai weten dat zijn renstal uit de benarde situatie moet komen en dat hij geen herhaling zal dulden van de prestaties van de voorbije paar races.

Een meer grondige analyse toonde aan dat de Ferrari 150 Italia aerodynamisch achterop hinkt omwille van een probleem met de kalibratie van de windtunnel.

"We hebben een structureel probleem met de tunnel," zei teambaas Stefano Domenicali aan Autosprint. "We werken eraan om het te herstellen."

Domenicali onthulde dat de windtunnel gegevens opleverde die tegenstrijdig waren met de data die wordt vergaard wanneer de wagen op het circuit rijdt.

Een herkalibratie van de windtunnel is op dit moment niet aan de orde. Daarom gaan geruchten de ronde dat Ferrari wel eens de windtunnel van Toyota zou kunnen gebruiken. Die wordt op dit moment geleast aan klanten van Toyota Motorsport.
[19 april 2011 - 22:55] Jorg Soens
VORIG: Rosberg vindt verstelbare achtervleugel cool      VOLGEND: Briatore: "F1 was nog nooit zo spannend"
 Zoeken: In:
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Raikkonen snelste na eerste testdag, Kubica negende  
Kimi Raikkonen heeft de snelste ronde neergezet tijdens de eerste testdag in Abu Dhabi. Toch was het Robert...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact