RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Japan
 "Formule 1 draait niet meer rond de snelste wagen"
Het Formule 1-kampioenschap van 2011 is nog maar drie races oud, maar nu al heeft het voor één van de meest spannende races sinds jaar en dag gezorgd. Formule 1-prominenten zijn het erover eens dat het tankverbod in combinatie met de nieuwe Pirelli-banden één van de beste beslissingen was.

"Het is niet meer zo dat als je de snelste wagen hebt of snelste rijder bent, dat je automatisch de wereldtitel kan winnen. Het is belangrijk dat je voor elke meter hard vecht." zei Joan Villadelprat, een voormalige Formule 1-ingenieur, in zijn laatste column in El Pais.

McLaren-piloot Lewis Hamilton wist na twee dominante zeges van Sebastian Vettel het kampioenschap in elk geval een mooie draai te geven. Volgens de Brit, toont dit aan dat ook racestrategie een cruciale factor zal zijn in 2011.

"Ik heb uit mijn ervaring in Maleisië geleerd dat je best de kwalificatie wat anders aanpakt. Ik had in China een setje van de zachte bandensoort over, en dat heeft me heel veel tijd en de overwinning opgebracht."

China mag dan wel een groot succes geweest zijn voor McLaren, toch beseft Hamilton dat de MP4-26 niet in staat is om op rauwe snelheid het van de RB7 te winnen.

"We blijven het tweede snelste team. Omdat we nu niet de snelheid hebben, is het zo dat we via andere manieren proberen om Red Bull te snel af te zijn."

Vele Formule 1-teams, media en supporters vinden tot nu toe het seizoen een ware verademing, maar enkele personen vragen zich af of de Formule 1 wel een toekomst heeft met al deze nieuwe reglementswijzigingen.

"Het heeft zeker nu een groot effect gehad. Op gebied van snelheid, hebben we nu te maken met uithoudingsraces, terwijl we vroeger meer een processie hielden. Het is echter zo dat we niet altijd voluit kunnen gaan doordat we met de banden moeten omgaan, maar ik denk dat de fans ons liever tot het uiterste zien gaan." zei Mark Webber tegen Reuters.
[20 april 2011 - 06:44] Tom Michiels
VORIG: Toch geen staatsfinanciering voor GP in Texas?      VOLGEND: Briatore: "Fernando voelt zich goed bij Ferrari"
 Zoeken: In:
Hamilton feest in Japan terwijl Vettel moet opgeven  
Lewis Hamilton heeft voor de derde keer de Grand Prix van Japan geworden. De Brit leidde van start...
Lees meer
Hamilton ongenaakbaar in Suzuka  
Lewis Hamilton heeft voor het eerst de pole positie behaald op Suzuka. Zo heeft de Brit op alle...
Lees meer
Bottas snelste in VT3, ondanks crash en tragere banden  
Mercedes heeft haar ware gelaat getoond in de derde vrije training in Japan. Valtteri Bottas en Lewis Hamilton...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact