RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 "Formule 1 draait niet meer rond de snelste wagen"
Het Formule 1-kampioenschap van 2011 is nog maar drie races oud, maar nu al heeft het voor één van de meest spannende races sinds jaar en dag gezorgd. Formule 1-prominenten zijn het erover eens dat het tankverbod in combinatie met de nieuwe Pirelli-banden één van de beste beslissingen was.

"Het is niet meer zo dat als je de snelste wagen hebt of snelste rijder bent, dat je automatisch de wereldtitel kan winnen. Het is belangrijk dat je voor elke meter hard vecht." zei Joan Villadelprat, een voormalige Formule 1-ingenieur, in zijn laatste column in El Pais.

McLaren-piloot Lewis Hamilton wist na twee dominante zeges van Sebastian Vettel het kampioenschap in elk geval een mooie draai te geven. Volgens de Brit, toont dit aan dat ook racestrategie een cruciale factor zal zijn in 2011.

"Ik heb uit mijn ervaring in Maleisië geleerd dat je best de kwalificatie wat anders aanpakt. Ik had in China een setje van de zachte bandensoort over, en dat heeft me heel veel tijd en de overwinning opgebracht."

China mag dan wel een groot succes geweest zijn voor McLaren, toch beseft Hamilton dat de MP4-26 niet in staat is om op rauwe snelheid het van de RB7 te winnen.

"We blijven het tweede snelste team. Omdat we nu niet de snelheid hebben, is het zo dat we via andere manieren proberen om Red Bull te snel af te zijn."

Vele Formule 1-teams, media en supporters vinden tot nu toe het seizoen een ware verademing, maar enkele personen vragen zich af of de Formule 1 wel een toekomst heeft met al deze nieuwe reglementswijzigingen.

"Het heeft zeker nu een groot effect gehad. Op gebied van snelheid, hebben we nu te maken met uithoudingsraces, terwijl we vroeger meer een processie hielden. Het is echter zo dat we niet altijd voluit kunnen gaan doordat we met de banden moeten omgaan, maar ik denk dat de fans ons liever tot het uiterste zien gaan." zei Mark Webber tegen Reuters.
[20 april 2011 - 06:44] Tom Michiels
VORIG: Toch geen staatsfinanciering voor GP in Texas?      VOLGEND: Briatore: "Fernando voelt zich goed bij Ferrari"
 Zoeken: In:
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Raikkonen snelste na eerste testdag, Kubica negende  
Kimi Raikkonen heeft de snelste ronde neergezet tijdens de eerste testdag in Abu Dhabi. Toch was het Robert...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact