RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Hamilton in de wolken met grote ommekeer
Lewis Hamilton heeft McLaren bejubeld voor de bijzondere knappe prestaties dat het heeft weten neer te zetten. Alhoewel het Britse team op de valavond van de eerste Grand Prix te Australië haar bezorgdheid uitte over de MP4-26, won Hamilton voorbije zondag in China, vóór het oppermachtige Red Bull.

"We hadden nood aan deze overwinning. Als ik naar de laatste weken terugkijk, dan denk ik dat we met het team iets ongelofelijk verwezenlijkt hebben." zei Hamilton op zijn persoonlijke website.

"Het is een mirakel dat we van de MP4-26 een winnende wagen gemaakt hebben; zoiets hebben we nog nooit gedaan. Ik neem mijn hoed af voor de mensen in het MTC (McLaren Technology Centre). Ze hebben een wonder gecreëerd, maar we mogen niet blijven stilstaan."

"Er is zeker nog voldoende werk dat op ons wacht. Versta me niet verkeerd, wat we nu hebben is ongelofelijk, maar voor de Turkse Grand Prix hebben we nood aan meer upgrades zodat we vooraan kunnen vechten. We beseffen dat ook andere teams niet stilzitten."


De wereldkampioen van 2008 vertelde dat hij opgelucht was op de startgrid van China te staan, wetende dat zijn mecaniciens net vóór de start de wagen moesten repareren door een mechanisch defect.

"Het was een ongemakkelijk moment, het was zeer krap om nog naar de startgrid te gaan. Ik gok dat ik nog maar 30 seconden over had, wat de prestatie van onze jongens alleen maar knapper maakt."

"Ik kon over de radio horen dat er een probleem was toen de motor startte, waardoor meteen het hele team snel reageerde om de wagen toch op tijd klaar te krijgen. Op dat moment probeerde ik om rustig te blijven: ik zat vast in mijn cockpit en wist dat ik hen sowieso niet zou kunnen helpen."

"Andy (Latham, race-ingenieur) heeft schitterend werk geleverd door me altijd te informeren, maar door me ook kalm te houden. En Philip (Prew, leiddinggevende van de race-ingenieurs) hield alles goed in de gaten. Het was bijzonder krap, maar we hadden het gehaald!"
[21 april 2011 - 06:51] Tom Michiels
VORIG: Wolff denkt aan belangrijkere functie bij Williams      VOLGEND: Rosberg spoelt teleurstelling door met triatlon
 Zoeken: In:
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Raikkonen snelste na eerste testdag, Kubica negende  
Kimi Raikkonen heeft de snelste ronde neergezet tijdens de eerste testdag in Abu Dhabi. Toch was het Robert...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact