RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Sauber: "Sergio overtreft onze hoogste verwachtingen"
Peter Sauber geeft toe dat nieuwkomer Sergio Perez beter presteert dan hij verwacht had. Incidenten zoals tijdens de Chinese Grand Prix zijn echter voor hem niets meer dan een onderdeel van zijn leerproces.

De Mexicaan maakte een sensationele start mee in de Formule 1. In zijn eerste Grand Prix wist hij als enigste de Pirelli-banden goed te managen, waardoor hij naar een zevende plek kon rijden. In groot contrast was echter de Chinese Grand Prix, waar hij in de eerste bocht met volle geweld tegen de zijflank van Adrian Sutil reed.

Sauber houdt zelf niet veel rekening met dit incident, en vertelde net onder de indruk te zijn van hem.

"We wisten dat Sergio een snelle en jonge rijder was. Maar het is zo dat je met een rookie nooit weet wat je werkelijk in huis haalt. Je hebt niet de garantie dat hij zijn volledige potentieel onder druk kan tonen."

"Ik had hoge verwachtingen van hem, maar hij heeft die meer dan ingelost. Niet alleen lijkt hij zeer goed met de banden om te gaan, ook weet hij zeer consistente rondetijden neer te zetten."

"Sergio moet zich er echter van bewust zijn dat hij nog maar aan het begin van zijn leerproces staat, zoals we voorbije zondag in Shanghai gezien hebben."

"Ik ben er van overtuigd dat hij zijn potentieel stapsgewijs meer zal tonen. De kritische factor hier is dat hij zich goed moet voelen in het team, want enkele in een goede omgeving kan je je het best ontplooien."


De Zwitser is ook te spreken over Kamui Kobayashi, die naar zijn mening goed de rol van teamleider op zich neemt.

"Kamui heeft zich als rijder geweldig ontwikkeld. Hij slaagt erin om onze ingenieurs tot een hoger niveau te brengen, en zorgt er mede voor dat de wagen in de goede richting ontwikkeld wordt."

"Het is ook zo dat zijn rijstijl ons veel plezier bezorgt. Hij is nog altijd één van de beste piloten als het op inhalen aankomt. Kamui is een belangrijke factor en een groot teamspeler, iets waar ook Sergio voordeel aan heeft. Ze werken beiden heel goed samen."
[22 april 2011 - 09:23] Tom Michiels
VORIG: Wolff: "Williams bij machte om seizoen nog te redden"      VOLGEND: Robert Kubica: "Het gaat de goede kant op"
 Zoeken: In:
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Raikkonen snelste na eerste testdag, Kubica negende  
Kimi Raikkonen heeft de snelste ronde neergezet tijdens de eerste testdag in Abu Dhabi. Toch was het Robert...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact