RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 McLaren wilde zich in 2010 door LibiŽ laten sponsoren
McLaren zou vorig jaar lang gelobbyd hebben om zich te laten sponsoren door LibiŽ, waar kolonel Gaddafi op dit moment lelijk huishoudt. Het Britse Daily Mail vertelde dat het team zelfs zo ver ging, dat het een elektronisch schaalmodel maakte met een aangepaste livery, met daar het logo 'Visit Libiya' op.

McLaren hield onderhandelingen met Gadaffi's zoon Saif, die zelfs even de tijd nam om de fabriek van het beroemde Brite team te bezoeken. Saif zou echter in de loop van het voorbije Formule 1-seizoen zijn interesse in de sport verloren hebben.

"LibiŽ's ondersteuning zou sowieso er voor gezorgd hebben dat McLaren meer connecties kreeg in de Arabische wereld." stond in Daily Mail te lezen.

Een woordvoerder van het team bevestigde dat McLaren vorig jaar in januari verschillende gesprekken aanknoopte met Gaddafi's zoon, maar dat de deal nooit echt van de grond kwam.

Dit was niet de enige keer dat Siaf een poging waagde om LibiŽ in de Formule 1 te brengen. Zo was hij een stille investeerder in een mogelijke terugkeer van Jacques Villeneuve en Durango in 2009. In 2004 zou hij trouwens geprobeerd hebben om een Libische Grand Prix op poten te zetten.
[28 april 2011 - 20:48] Tom Michiels
VORIG: Kart mee op de Racing Day op 8 mei!      VOLGEND: Mitsubishi toont interesse in de Formule 1
 Zoeken: In:
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Raikkonen snelste na eerste testdag, Kubica negende  
Kimi Raikkonen heeft de snelste ronde neergezet tijdens de eerste testdag in Abu Dhabi. Toch was het Robert...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact