RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Toro Rosso introduceert grote upgrade voor Monaco
Toro Rosso zal voor de Grand Prix van Turkije nog geen upgrades meebrengen. Het Italiaanse team wacht pas tot Monaco om een eerste grote verbetering aan haar STR6 mee te brengen, en is dan ook optimistisch dat het kan blijven wedijveren met Williams, Sauber en Force India.

De agressieve STR6 heeft het team voorlopig al de nodige punten bezorgd, maar Toro Rosso wil niet bij de pakken blijven zitten. Het in Faenza gevestigde team heeft al op verscheidene datums een grote upgrade gepland, in de hoop zo nog meer punten achter haar naam te krijgen.

Laurent Mekies, de chef van de ingenieurs bij Toro Rosso, vertelde op de officiŽle website van het team dat er dit jaar twee grote upgrades zullen komen, waarvan de eerste zichtbaar zal zijn in de straten van Monte Carlo.

"We hebben enkele grote upgrades voor dit seizoen gepland. Op een bepaald moment moet je in de winter beginnen aan de bouw van de bolide, ook al heb je de volgende dag een goed idee om hem nog sneller te maken. Dat zijn dan de fundamenten van je volgende grote upgrade."

"Dit is bij ons zeker het geval, en we zullen onze eerste grote stap in Monaco introduceren. Ik hoop dat dit ons veel prestatievoordeel zal opleveren, al moeten we deze componenten eerst zien te testen. We zullen onder meer verschillende set-ups moeten proberen, waaronder een wijziging aan de rijhoogte en de springveren, maar na verloop van tijd zal dit ons voordeel geven."


Mekies zei dat het technisch departement zeer knap werk verricht heeft om de huidige wagen te bouwen, aangezien hij er vrij zeker van is dat het geregeld om punten zal kunnen vechten.

"Vanuit ons opzicht, hebben we nu resultaten geboekt die we min of meer tijdens de winterperiode verwacht hadden. In de eerste race kenden we een goede snelheid, en wisten meteen Williams, Force India en Sauber uit te dagen."

"Onze STR6 is tot veel in staat, wat goed nieuws is. Onze kwalificatie ging behoorlijk goed in de voorbije drie races, wat resulteerde in de nodige puntenfinishes. We hebben dan wel niet in elke race punten gescoord, maar soms kan je de bal eens misslaan, terwijl de concurrentie dit niet doet. Dat is nu eenmaal de aard van de sport."

"Het ziet er naar uit dat we een interessant gevecht zullen hebben met drie of vier teams, en dit een heel seizoen lang. Het wordt een zwaar maar interessant kampioenschap."
[30 april 2011 - 10:22] Tom Michiels
VORIG: Heidfeld: "Lotus Renault kan nog sterker worden"      VOLGEND: Webber: "Ticket Turkse Grand Prix veel te duur"
 Zoeken: In:
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Raikkonen snelste na eerste testdag, Kubica negende  
Kimi Raikkonen heeft de snelste ronde neergezet tijdens de eerste testdag in Abu Dhabi. Toch was het Robert...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact