RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Japan
 Boullier: "Vooruitgang McLaren is enorm"
McLaren-Honda merkt al een heus verschil op tussen hun prestaties in AustraliŽ en die in MaleisiŽ. Dat heeft hun racedirecteur Eric Boullier bekend gemaakt.

Hoewel het nieuwe tijdperk voor McLaren hen nog geen punten opgeleverd heeft, is Boullier positief voor de toekomst. De reden voor zijn enthousiasme is de vooruitgang die McLaren geboekt heeft na een moeilijke winter.

McLaren en Honda legden tijdens de wintertests het minste aantal kilometer af, met uitzondering van de Force India-bolide die maar heel laat rijklaar was.

Nadat McLaren achteraan eindigde in AustraliŽ, was het team in MaleisiŽ al in staat om te strijden met andere wagens. Motorproblemen zorgden er wel voor dat zowel Alonso als Button vroegtijdig hun race moesten beŽindigen.

"We rijden niet in de punten, maar we zitten wel al voor Force India. Maar goed, dat is niet de positie die we willen. Op dit ogenblik bekijken we de absolute prestaties nog niet. Dat volgt later wanneer je vecht voor poles en overwinningen. We bekijken wel onze relatieve prestaties waarbij het verschil tussen de test in Barcelona en de eerste race in AustraliŽ enorm is," stelt Boullier.

"Beide rijders waren afgelopen weekend tevreden met de balans en bestuurbaarheid van de wagen, en dat is heel belangrijk. Nu moeten we hierop verder bouwen. Ook op vlak van de motor moeten we zeker nog vooruitgang boeken. Er is al beterschap, maar we moeten nog kleine problemen oplossen."
[03 april 2015 - 15:27] Rutger Vanhee
VORIG: Ferrari: "Met beide voeten op de grond blijven"      VOLGEND: Opinie: De onbestaande 107%-regel
 Zoeken: In:
Hamilton feest in Japan terwijl Vettel moet opgeven  
Lewis Hamilton heeft voor de derde keer de Grand Prix van Japan geworden. De Brit leidde van start...
Lees meer
Hamilton ongenaakbaar in Suzuka  
Lewis Hamilton heeft voor het eerst de pole positie behaald op Suzuka. Zo heeft de Brit op alle...
Lees meer
Bottas snelste in VT3, ondanks crash en tragere banden  
Mercedes heeft haar ware gelaat getoond in de derde vrije training in Japan. Valtteri Bottas en Lewis Hamilton...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact