RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Boullier: "Vooruitgang McLaren is enorm"
McLaren-Honda merkt al een heus verschil op tussen hun prestaties in AustraliŽ en die in MaleisiŽ. Dat heeft hun racedirecteur Eric Boullier bekend gemaakt.

Hoewel het nieuwe tijdperk voor McLaren hen nog geen punten opgeleverd heeft, is Boullier positief voor de toekomst. De reden voor zijn enthousiasme is de vooruitgang die McLaren geboekt heeft na een moeilijke winter.

McLaren en Honda legden tijdens de wintertests het minste aantal kilometer af, met uitzondering van de Force India-bolide die maar heel laat rijklaar was.

Nadat McLaren achteraan eindigde in AustraliŽ, was het team in MaleisiŽ al in staat om te strijden met andere wagens. Motorproblemen zorgden er wel voor dat zowel Alonso als Button vroegtijdig hun race moesten beŽindigen.

"We rijden niet in de punten, maar we zitten wel al voor Force India. Maar goed, dat is niet de positie die we willen. Op dit ogenblik bekijken we de absolute prestaties nog niet. Dat volgt later wanneer je vecht voor poles en overwinningen. We bekijken wel onze relatieve prestaties waarbij het verschil tussen de test in Barcelona en de eerste race in AustraliŽ enorm is," stelt Boullier.

"Beide rijders waren afgelopen weekend tevreden met de balans en bestuurbaarheid van de wagen, en dat is heel belangrijk. Nu moeten we hierop verder bouwen. Ook op vlak van de motor moeten we zeker nog vooruitgang boeken. Er is al beterschap, maar we moeten nog kleine problemen oplossen."
[03 april 2015 - 15:27] Rutger Vanhee
VORIG: Ferrari: "Met beide voeten op de grond blijven"      VOLGEND: Opinie: De onbestaande 107%-regel
 Zoeken: In:
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Raikkonen snelste na eerste testdag, Kubica negende  
Kimi Raikkonen heeft de snelste ronde neergezet tijdens de eerste testdag in Abu Dhabi. Toch was het Robert...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact