RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Mercedes met nieuwe aerocomponenten naar China
Toto Wolff liet na de GP van MaleisiŽ al duidelijk verstaan dat hij niet opgezet was met de prestatie van de Mercedes wagens gedurende het weekend. Het team heeft daarop afgelopen week hard gewerkt om een nieuw aeropakket samen te stellen en daar is het ook in geslaagd.

Paddy Lowe zegt dat de aanpassingen het team in staat moeten stellen om in China opnieuw te kunnen winnen:

"We rekenen zeker op een beter resultaat dan dat van afgelopen week in MaleisiŽ. In onze analyses na de race hebben we kunnen vaststellen dat onze bandenslijtage verre van optimaal verliep in de lange runs, waardoor we sneller onze prestaties verloren en een extra pitstop moesten maken."

De nieuwe updates zouden ervoor moeten zorgen dat de krachten bij het bochtenwerk gelijkmatiger over de banden worden verdeeld, waardoor de slijtage vermindert. In China is het effect van de bandenslijtage sowieso al wat milder omdat de omstandigheden in Shanghai een stuk koeler zijn dan die van Kuala Lumpur.

Het is Mercedes menens om zo snel mogelijk opnieuw naar de kop te gaan. Het laatste wat ze willen is Ferrari de hoop te geven om te kunnen strijden om de titel, maar ze beseffen dat de Italianen niet simpel te kloppen zullen zijn.

"Het is duidelijker dan ooit dat er een serieuze strijd is om de wereldtitel. Het is aan ons om te tonen dat we sterker zijn", besloot Lowe.
[06 april 2015 - 21:20] Mats de Jong
VORIG: Merhi overtuigd van behoud racezitje in China      VOLGEND: GP China: Timing
 Zoeken: In:
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Raikkonen snelste na eerste testdag, Kubica negende  
Kimi Raikkonen heeft de snelste ronde neergezet tijdens de eerste testdag in Abu Dhabi. Toch was het Robert...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact