RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Alonso: "McLaren-Honda wordt mijn laatste team"
Fernando Alonso heeft gezegd dat hij zijn carriŤre zal beŽindigen als McLaren-Honda coureur, zo meldt de Spaanse El Mundo Deportivo.

Deze uitspraak van de Spanjaard is opmerkelijk te noemen. Alonso liet na de GP van MaleisiŽ al merken dat hij spijt zou hebben van zijn overstap naar McLaren moest Ferrari hun vorm kunnen vasthouden en meestrijden om de titel.

Na vijf lange jaren in Maranello zei hij dat hij zijn geloof verloor in de Scuderia, maar Alonso vindt zichzelf nu terug bij zijn vroegere werknemer, McLaren, waar hij nu opnieuw in een niet competitieve wagen zit.

Alonso blijft voorlopig echter enorm positief:

"Wanneer je een grote achterstand hebt op de rest raak je al snel verloren, maar dat zijn wij absoluut niet!"

Na AustraliŽ vertelde de Spanjaard nog dat hij geen spijt zou hebben van zijn overstap als Mercedes blijft domineren, ook al zou Ferrari een veel beter seizoen kennen. Maar door de snelle zege van Sebastian Vettel in MaleisiŽ voelt hij toch ergens een klein beetje berouw:

"Ferrari won de race en ik was uitgeteld in Q1. Ja, op dit moment kan het verschil niet groter zijn. Als Ferrari het kampioenschap wint, dan zal ik waarschijnlijk spijt hebben van mijn overstap. Als ze als tweede of derde eindigen, dan ben ik blij met mijn overstap naar McLaren."

De Spanjaard herkent de situatie bij Ferrari. De Scuderia startte het seizoen vaak sterk, maar kon die vorm nooit vasthouden gedurende het jaar.

"Bij Ferrari startten we altijd sterk. Ik herinner me dat we wonnen in China in 2013. Maar ik wil ook nog races winnen in November, en dat lukte nooit."

Alonso vertelde ook nog dat, nu hij in de latere stadia van zijn carriŤre is terechtgekomen, de focus niet meer ligt op puur winnen en dat hij het project bij McLaren succesvol wil helpen maken.

"Nu voel ik me soms beter en ben ik trotser op wat ik doe met het team dan wanneer we trofeeŽn winnen. Na 15, 16 of 17 jaar in de F1 zal ik er genoeg van hebben gehad en zal ik waarschijnlijk doen wat ik ook bij Ferrari deed: een hoofdstuk in mijn leven afsluiten. Als een kleine knaap gaf mijn vader me een replica van een McLaren-Honda. Nu rijd ik effectief in een McLaren-Honda, dus de cirkel is rond, ik zal hier mijn carriŤre beŽindigen", besloot de tweevoudig wereldkampioen.
[09 april 2015 - 18:17] Mats de Jong
VORIG: "Vooruitgang Ferrari straks ook merkbaar bij ons"      VOLGEND: Sainz Jr: "We kunnen Williams verslaan"
 Zoeken: In:
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Raikkonen snelste na eerste testdag, Kubica negende  
Kimi Raikkonen heeft de snelste ronde neergezet tijdens de eerste testdag in Abu Dhabi. Toch was het Robert...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact