RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Sainz Jr: "We kunnen Williams verslaan"
Scuderia Toro Rosso-rijder Carlos Sainz Jr. is van mening dat de bolide van Toro Rosso evenwaardig is met die van Williams. Als Renault erin slaagt om hogere topsnelheden te halen dan nu, dan gelooft de Spanjaard dat ze Williams achter zich kunnen laten.

Sainz maakte een sterk debuut. Hij finishte immers in de punten tijdens zijn allereerste twee F1-races ooit. Zo hielp hij het team aan een huidige vijfde plek in het constructeurskampioenschap, wat tevens het einddoel is van het team. Met die positie staat Toro Rosso zelfs voor grote broer Red Bull Racing.

"Red Bull zal dankzij hun ontwikkelingsprogramma wel voor ons eindigen, maar ik heb het gevoel dat we een fantastische wagen hebben in de bochten. Met de downforce en snelheid in de bochten zitten we zeker op niveau van Williams," vertelt Sainz Jr.

"Williams heeft een erg goede basis na hun sterke prestatie van vorig jaar (Williams eindigde als derde, red.) en wij komen alleen maar wat topsnelheid te kort om met hen te kunnen vechten."

"Ik ben er echter van overtuigd dat Renault erin zal slagen om onze achterstand van ongeveer zeven of acht kilometer per uur weg te werken. De vooruitgang tussen AustraliŽ en MaleisiŽ was in ieder geval al enorm. Nu nog wat meer vermogen, en we kunnen het racen iets makkelijker maken,"
besluit de jonge Spanjaard.
[09 april 2015 - 20:22] Rutger Vanhee
VORIG: Alonso: "McLaren-Honda wordt mijn laatste team"      VOLGEND: Mercedes grijpt opnieuw de macht in China
 Zoeken: In:
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Raikkonen snelste na eerste testdag, Kubica negende  
Kimi Raikkonen heeft de snelste ronde neergezet tijdens de eerste testdag in Abu Dhabi. Toch was het Robert...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact