RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Japan
 Peter Sauber: "We zijn weer op het goede spoor"
Peter Sauber, stichter van het Sauber team, heeft gezegd dat zijn team na een moeilijke periode opnieuw op de goede weg is. De 71-jarige Zwitser heeft de afgelopen seizoenen vooral tijd in de achtergrond doorgebracht en liet de activiteiten regelen door mede-eigenaar Monisha Kaltenborn. Maar sinds het misliep tussen het team en Giedo Van der Garde in Melbourne is de Zwitser opnieuw nauw betrokken bij zijn team.

"Het is moeilijk om over die onzin van in Melbourne te praten. Het belangrijkste is dat we helemaal terug zijn. Ons resultaat in China bewijst dat AustraliŽ geen toevalstreffer was."

Inderdaad, het vernieuwde team scoorde in China zijn tweede dubbele puntenfinish en pronkt na een puntenloos seizoen vorig jaar nu op de vierde plaats in het kampioenschap, voor giganten Red Bull en McLaren.

"Het is een illusie dat we deze plek zouden kunnen behouden, maar de zesde plaats zou mogelijk moeten zijn. Als we die positie halen is ons team zeker van het voortbestaan."

Het is geen geheim dat Sauber het financieel niet al te breed heeft. Het prijzengeld dat de zesde plaats met zich meebrengt is volgens Sauber voldoende om verder te overleven in de sport.

"Eens de goede prestaties komen zullen de sponsoren volgen. Maar we mogen niet te comfortabel worden. Het blijft een moeilijke situatie binnen de F1 voor ons, maar ook voor teams zoals Lotus en Force India", besloot de Zwitser.
[14 april 2015 - 08:12] Mats de Jong
VORIG: Rosberg: "Discussie persconferentie ligt achter ons"      VOLGEND: Raikkonen: "Natuurlijk kunnen we het Mercedes moeilijk maken"
 Zoeken: In:
Hamilton feest in Japan terwijl Vettel moet opgeven  
Lewis Hamilton heeft voor de derde keer de Grand Prix van Japan geworden. De Brit leidde van start...
Lees meer
Hamilton ongenaakbaar in Suzuka  
Lewis Hamilton heeft voor het eerst de pole positie behaald op Suzuka. Zo heeft de Brit op alle...
Lees meer
Bottas snelste in VT3, ondanks crash en tragere banden  
Mercedes heeft haar ware gelaat getoond in de derde vrije training in Japan. Valtteri Bottas en Lewis Hamilton...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact