RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Peter Sauber: "We zijn weer op het goede spoor"
Peter Sauber, stichter van het Sauber team, heeft gezegd dat zijn team na een moeilijke periode opnieuw op de goede weg is. De 71-jarige Zwitser heeft de afgelopen seizoenen vooral tijd in de achtergrond doorgebracht en liet de activiteiten regelen door mede-eigenaar Monisha Kaltenborn. Maar sinds het misliep tussen het team en Giedo Van der Garde in Melbourne is de Zwitser opnieuw nauw betrokken bij zijn team.

"Het is moeilijk om over die onzin van in Melbourne te praten. Het belangrijkste is dat we helemaal terug zijn. Ons resultaat in China bewijst dat AustraliŽ geen toevalstreffer was."

Inderdaad, het vernieuwde team scoorde in China zijn tweede dubbele puntenfinish en pronkt na een puntenloos seizoen vorig jaar nu op de vierde plaats in het kampioenschap, voor giganten Red Bull en McLaren.

"Het is een illusie dat we deze plek zouden kunnen behouden, maar de zesde plaats zou mogelijk moeten zijn. Als we die positie halen is ons team zeker van het voortbestaan."

Het is geen geheim dat Sauber het financieel niet al te breed heeft. Het prijzengeld dat de zesde plaats met zich meebrengt is volgens Sauber voldoende om verder te overleven in de sport.

"Eens de goede prestaties komen zullen de sponsoren volgen. Maar we mogen niet te comfortabel worden. Het blijft een moeilijke situatie binnen de F1 voor ons, maar ook voor teams zoals Lotus en Force India", besloot de Zwitser.
[14 april 2015 - 08:12] Mats de Jong
VORIG: Rosberg: "Discussie persconferentie ligt achter ons"      VOLGEND: Raikkonen: "Natuurlijk kunnen we het Mercedes moeilijk maken"
 Zoeken: In:
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Raikkonen snelste na eerste testdag, Kubica negende  
Kimi Raikkonen heeft de snelste ronde neergezet tijdens de eerste testdag in Abu Dhabi. Toch was het Robert...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact