RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Japan
 McLaren met nieuwe versie Honda-motor naar Spanje
Honda heeft bekendgemaakt dat de McLaren MP4-30 vanaf Barcelona zal voorzien worden van een nieuwe versie van hun motor. Stap voor stap legt de Japanse motorbouwer zo de lat telkens iets hoger naarmate ze comfortabeler worden in de F1. Ook in Bahrein zal het vermogen en de capaciteit van de huidige motor worden opgevoerd.

"We weten welke stappen er nog gezet kunnen worden met de motor. Met de betrouwbaarheid zit het ondertussen wel goed, waardoor we het vermogen kunnen opvoeren. Er zit nog een pak meer potentieel in deze krachtbron en dat geeft wel een goed gevoel van vertrouwen", stelde Eric Boullier.

De verwachtingen blijven echter getemperd bij het Britse topteam. Na een moeilijk voorseizoen kwam McLaren op grote achterstand te staan ten opzichte van de concurrentie. Elk vooropgesteld doel werd niet gehaald en dus durft Boullier ook geen datum meer te plakken op wanneer McLaren weer competitief zal zijn.

"Honda is ambitieus geweest en dan gaan er wel eens dingen mis. Maar om Mercedes te kunnen kloppen moet je risico's nemen. Ons doel is om verder te verbeteren dit seizoen en hopelijk zijn we voor het seizoenseinde opnieuw competitief", besloot de Fransman.
[14 april 2015 - 17:00] Mats de Jong
VORIG: Raikkonen: "Natuurlijk kunnen we het Mercedes moeilijk maken"      VOLGEND: Brundle: "Verstappen van het kaliber Schumacher en Senna"
 Zoeken: In:
Hamilton feest in Japan terwijl Vettel moet opgeven  
Lewis Hamilton heeft voor de derde keer de Grand Prix van Japan geworden. De Brit leidde van start...
Lees meer
Hamilton ongenaakbaar in Suzuka  
Lewis Hamilton heeft voor het eerst de pole positie behaald op Suzuka. Zo heeft de Brit op alle...
Lees meer
Bottas snelste in VT3, ondanks crash en tragere banden  
Mercedes heeft haar ware gelaat getoond in de derde vrije training in Japan. Valtteri Bottas en Lewis Hamilton...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact