RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Japan
 "Bianchi ondertekende contract Sauber in Suzuka"
Als hij niet was gecrasht in de regen tijdens de GP van Japan, had Jules Bianchi wel eens kunnen racen voor Sauber dit jaar. Dat zei Colin Kolles, voormalig teambaas van HRT, in een interview over de Giedo van der Garde saga op de Oostenrijkse televisiezender Servus TV.

Begin dit jaar kwam Sauber in een slecht daglicht te staan toen bleek dat het team drie rijders onder contract had, waarop de Nederlander een rechtszaak aanspande tegen het Zwitserse team, en won, waarop hij een flinke som geld mocht eisen.

"Maar er waren niet drie rijders onder contract", zei Kolles. "Het waren er zelfs zes".

Het was reeds geweten dat ook de Duitser Adrian Sutil een contract zou hebben bij Sauber voor dit seizoen, maar de Duitser blijft voorlopig erg stil in de hele kwestie. Maar naast Nasr, Ericsson, van der Garde en Sutil zouden, volgens Kolles, ook nog Esteban Gutierrez en Jules Bianchi een contract hebben ondertekend voor 2015.

Jules Bianchi zou zijn contract hebben ondertekend bij Sauber enkele uren voordat hij zijn bijna fatale klapper maakte tijdens de GP van Japan.

"Er werd een overeenkomst getekend door beide partijen op zondagmiddag, enkele uren voor de start van de race". De deal zou ervoor gezorgd hebben dat Sauber deels zijn schulden kon afbetalen terwijl Bianchi zo eindelijk terecht zou kunnen bij een beter team.

Met het Zwitserse team in geldnood zou Monisha Kaltenborn volgens Kolles deze nogal aparte oplossing hebben gekozen om uit de problemen te komen. "Maar zes rijders onder contract nemen is onbegrijpelijk. Je kan niet een auto aan iemand verkopen, het geld innen, en dan vervolgens de wagen enkele maanden weer verkopen aan iemand anders om opnieuw te cashen. Ik geloof dat Sauber opzettelijk meerdere racezitjes voor 2015 heeft aangeboden", besloot de Roemeen.

De kansen voor Bianchi waren zeer reŽel te noemen. Hij had sterke banden met Ferrari, de motorleverancier van Sauber, en met Esteban Gutierrez en zijn sponsors. We zullen het echter nooit zeker weten of hij daadwerkelijk de Sauber zou bestuurd hebben. De jonge Fransman ligt nog steeds buiten bewustzijn in het ziekenhuis. Zijn vader zegt dat zijn zoon blijft vechten, maar dat er voorlopig weinig verandert in zijn situatie.
[15 april 2015 - 08:23] Mats de Jong
VORIG: Nasr: "We moeten elke race mikken op punten"      VOLGEND: Probleem met zuigers Renault-motor niet snel op te lossen
 Zoeken: In:
Hamilton feest in Japan terwijl Vettel moet opgeven  
Lewis Hamilton heeft voor de derde keer de Grand Prix van Japan geworden. De Brit leidde van start...
Lees meer
Hamilton ongenaakbaar in Suzuka  
Lewis Hamilton heeft voor het eerst de pole positie behaald op Suzuka. Zo heeft de Brit op alle...
Lees meer
Bottas snelste in VT3, ondanks crash en tragere banden  
Mercedes heeft haar ware gelaat getoond in de derde vrije training in Japan. Valtteri Bottas en Lewis Hamilton...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact